- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Ekli dosyayı görüntüle 10243
Malzemeler
Fasulyeleri ayıklayın. Uzunlamasına ikiye bölüp istediğiniz boyutta doğrayın. Kaynayan tuzlu suya atıp haşlayın.
Kıymalı harç için kuru soğan ve biberleri küçük doğrayın.
Zeytinyağı ile beraber soteleyin kıymayı ekleyip pişirin.
Salça veya kırmızı toz biberi ve baharatları ekleyin.
1 küçük çay bardağı su ekleyip harcı 5 dakika kadar pişirin.
İnce doğranmış maydanozu ekleyip ocaktan alın.
Diğer tarafta sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
Servis tabağına haşlanmış fasulyeleri, üzerine sarımsaklı yoğurdu ve en son kıymalı harcı döküp bekletmeden servis edin.
Afiyet şifa olsun
Malzemeler
- Yarım kg taze fasulye
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 büyük kuru soğan
- 250 gr kıyma
- 3 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber veya bir tatlı kaşığı salça
- Karabiber, pulbiber, çok az kimyon, tuz
- Bir tutam maydanoz
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
Fasulyeleri ayıklayın. Uzunlamasına ikiye bölüp istediğiniz boyutta doğrayın. Kaynayan tuzlu suya atıp haşlayın.
Kıymalı harç için kuru soğan ve biberleri küçük doğrayın.
Zeytinyağı ile beraber soteleyin kıymayı ekleyip pişirin.
Salça veya kırmızı toz biberi ve baharatları ekleyin.
1 küçük çay bardağı su ekleyip harcı 5 dakika kadar pişirin.
İnce doğranmış maydanozu ekleyip ocaktan alın.
Diğer tarafta sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
Servis tabağına haşlanmış fasulyeleri, üzerine sarımsaklı yoğurdu ve en son kıymalı harcı döküp bekletmeden servis edin.
Afiyet şifa olsun