Yoğurtlu Sultan Kebabı Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 11 gün
Mesajlar
18,014
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,200
Cinsiyet
bPg20e
yogurtlu-sultan-kebabi-tarifi-henfes-bir-tarif-tarifi-malzemeleri-ve-yapilisi-2001-www-nefisyemekmutfagi-com-575x262.jpg


Malzeme Listesi​

  • 2 adet yufka
  • 1 su bardağı tavuk suyu (tavuk suyu yoksa 1 su bardağı sıcak suya 2 tablet tavuk bulyon karıştır)
  • Yoğurt
  • Sarmısak
  • Tereyağ
  • Kırmızı toz biber
  • Sıvı yağ
  • İÇ HARCI İÇİN
  • 500 gr tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pulbiber

Yemeğin Yapılışı​

Adım1​

Tavukları kuşbaşından daha küçük doğra yada haşlayıp didikleyin sıvıyağda soğanı ve biberleri kavurun tavukları ekleyip kavurmaya devam edin tavuklar pişince baharatlarını kat karıştır ve ocağın altını kapat.

Adım2​

Yufkaları 8 üçgen parçaya böl tek kat olarak iç harcını koy sigara böreği gibi sar yağılı kağıt serilmiş tepsiye diz önceden ısıtılmış 200 derece fırına at kızardıktan sonra ilk sıcaklığının gitmesini bekle sonra ılık olan tavuk suyuna batır ve çıkar 2 parmak kalınlığında kes servis tabağına dik şekilde diz üzerine sarmısaklı yoğurdu dök yoğurdun üzerine ısıttığın kırmızı toz biberi dök servis yap.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt