- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı erişte
- 1 su bardağı su
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt(200-220 g)
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 dal yeşil soğan(yeşil kısmı)
Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtıp erişteleri tavaya alın. Karıştırarak hafifçe renk alana dek kısık-orta ateşte kavurun.
- İstediğiniz rengi aldıktan sonra oda sıcaklığında veya sıcak suyu üzerine ekleyin. Kapağını kapatıp ocağı kısın ve suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu tamamen çekince demlenmesi için kenara alın.
- Havucu soyun. Kabakla birlikte geniş bir kaseye rendeleyin. Ellerinizde bastırarak fazla suyunu sıkıp dökün.
- İnce ince doğrayıp püre haline getirdiğiniz sarımsak ve kalan zeytinyağı ile tavada kabak ve havuç rendesini soteleyin. Hafif renk alması ve pişmesi için 5-6 dakika yeterli olacatır.
- Erişte ve sebze harcını birleştirin. Eğer hala ılık veya sıcaksa, soğuması için dinlendirin.
- Soğuyan karışıma yoğurt, mayonez, tuz ve karabiberi ekleyip güzelce karıştırın.
- Tereyağını pul biberle birlikte sos tavasında ısıtın. Rengi iyice kızarıp köpüklenmeye başlayınca ocaktan alın.
- Servis tabağına aldığınız erişte salatanızın üzerine tereyağlı sostan dökün, üzerine ince ince kıydığınız taze soğanı serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!