Yelpaze Tatlısı Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 22 gün
Mesajlar
17,943
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 5868

Aysel'in Yelpaze Tatlısı Tarifi için Malzemeler​

  • HAMURU İÇİN
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • ŞERBETİ İÇİN
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
  • HAMURU AÇMAK İÇİN
  • 1 su bardağı nişasta
  • KIZARTMAK İÇİN
  • Ayçiçek yağı
  • ÜZERİ İÇİN
  • Kırılmış fındık içi
  • Yelpaze Tatlısı Tarifi Hazırlanışı​

    1. Şerbet için; su ve toz şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika kadar daha kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
    2. Hamuru için; malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur hazırlayın ve 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra 4 tane bezeye ayrın ve her bir bezeyi ince şekilde nişastalı un karışımı ile açın. Karşılıklı iki kenardan ortaya doğru hamur pileler yaparak ortada birleştirin ve 4 parmak aralıklarla hamuru sıkın. Sıkılan yerden kesin. Diğer 3 bezeye de aynı işlemi yapın. Kızdırılmış sıvı yağda kızartıp hemen soğumuş şerbete atın ve biraz bekletip çıkartın. Daha sonra üzerine kırılmış fındık içi serperek servis yapın.
    3. Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt