Ekli dosyayı görüntüle 5868
Aysel'in Yelpaze Tatlısı Tarifi için Malzemeler
- HAMURU İÇİN
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3-3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- ŞERBETİ İÇİN
- 3 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
- HAMURU AÇMAK İÇİN
- 1 su bardağı nişasta
- KIZARTMAK İÇİN
- Ayçiçek yağı
- ÜZERİ İÇİN
- Kırılmış fındık içi
Yelpaze Tatlısı Tarifi Hazırlanışı
- Şerbet için; su ve toz şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika kadar daha kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Hamuru için; malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur hazırlayın ve 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra 4 tane bezeye ayrın ve her bir bezeyi ince şekilde nişastalı un karışımı ile açın. Karşılıklı iki kenardan ortaya doğru hamur pileler yaparak ortada birleştirin ve 4 parmak aralıklarla hamuru sıkın. Sıkılan yerden kesin. Diğer 3 bezeye de aynı işlemi yapın. Kızdırılmış sıvı yağda kızartıp hemen soğumuş şerbete atın ve biraz bekletip çıkartın. Daha sonra üzerine kırılmış fındık içi serperek servis yapın.
- Afiyet olsun.