Yalancı profiterol tarifi

Katılım
3 yıl 7 ay 29 gün
Mesajlar
279
Tepkime puanı
192
Konum
Bilinmez
Cinsiyet
bPg20e
Yalancı profiterol tarifi




Profiterol, herkesin özellikle de çikolatalı tatlı sevenlerin favori lezzetlerinden. Ancak profiterol yapmak özellikle şu hamuru nedeniyle oldukça zahmetli bir iş. Peki profiterolü hazır kızarmış ekmekle kolayca yapabileceğinizi söylesek? İşte herkesin mutlaka bilmesi gereken kurtarıcı yalancı profiterol tarifi…
  • pisirme-teknikleri.png

    Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Yapımı için malzemeler
  • 1 paket tuzsuz peksimet
Muhallebisi için:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
Kreması için:
  • 2 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Çikolata sosu için:
  • Yarım paket toz çikolata sosu
  • 1,5 su bardağı süt
Yalancı profiterol tarifi Nasıl yapılır?
Süt, un ve toz şekeri bir tencereye alın.
Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin ve kenara alın.
Diğer yanda süt ve toz krem şantiyi çırparak krema kıvamına getirin ve hazırladığınız muhallebiye ekleyin.
Peksimetleri elinizle irice kırarak bir fırın kabının tabanına dizin.
Muhallebiyi peksimetlerin üzerine yayıp bir spatula yardımıyla üzerini düzleştirin.
Çikolata sosu tozunu da sütle karıştırıp pişirerek sos haline getirin.
Kaynayan sosu ılınmasını bekledikten sonra tatlının üzerine dökün.
Dengeli bir biçimde yaydığınız çikolata sosu soğuyunca tatlıyı buzdolabına kaldırın.
8-10 saat buzdolabında beklettiğiniz tatlınızı dilimleyip servis edin.

Afiyet olsun
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt