Turp Otu Salatası Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 25 gün
Mesajlar
17,957
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,193
Cinsiyet
bPg20e
turp_otu_salatasi-73f2c2df-ac67-46d2-8609-bff5c3877fa3.jpg

Malzemeler​

  • 500 g turp otu
Haşlamak için
  • 2 litre sıcak su
  • Tuz
  • 2 litre buzlu su
Sosu için
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı taneli hardal
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Üzeri için
  • Burgu peynir
  • Kavrulmuş iç badem

Nasıl Yapılır
Turp otunu yıkayıp suyunu süzdükten sonra yapraklarını ayırın. Sap kısımlarını ise 3-4 cm genişliğinde doğrayın. Suyu geniş bir tencerede tuz ilave edip kaynatın. Turp otunu 2-3 dakika haşlayın ve buzlu su dolu geniş bir kaseye alın. Soğuyan yaprakların suyunu süzün ve bir servis tabağına alın. Sosu için ezdiğiniz sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve taneli hardalı bir kasede karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp haşlanan turp otunun üzerine gezdirin. Burgu peynir ve bademle süsleyerek soğuk servis yapın.
 
Geri
Üst Alt