Tencerede Lahmacun Nasıl Yapılır?

Katılım
2 yıl 2 ay 22 gün
Mesajlar
17,941
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e

tencerede-lahmacun-tarifi

Tencerede lahmacun tarifi için verilen malzemeler 5 kişiliktir, ihtiyacınıza göre eşit ölçüde malzeme miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz.

Malzemeler,
Hamuru için,

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • Yarım paket instant maya (hızlı maya)
  • Yarım çay kaşığı tuz
Harcı için,
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
  • 100 gram kıyma (isterseniz artırabilirsiniz)
  • Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
Hazırlanışı,
  1. Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın.
  2. Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun.
  3. Hamurun üzerini örtüp mayalanması için 1 saat bekletin.
  4. Bu sırada lahmacun harcını hazırlamak için soğan ve domatesi incecik kıyın.
  5. Ayrı bir kapta harcı için verilen tüm malzemeleri karıştırın.
  6. Mayalanan hamuru 10 eşit bezeye ayırın.
  7. Bu bezeleri merdane yardımıyla tek tek açın.
  8. Açtığınız hamurun üzerine kıymalı harçtan bir miktar yayın.
  9. Lahmacunu geniş bir tencereye alın.
  10. Orta ateşte kapağı kapalı olarak tek tek pişirin.
  11. Lahmacunların altı hafif kararıp pişince servis tabağına alın.
  12. Pişen lahmacunların soğumaması için kapaklı bir kapta muhafaza edin.
  13. Salata ve domatesle servis yapın, maharetinize dair övgüler toplayın!
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt