Taze Fasulye Mücveri Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 21 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 11000

Malzeme Listesi

  • 500 gram taze fasulye
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı beyaz peynir (küp küp doğranmış)
  • 4 dal taze soğan (kıyılmış)
  • 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (arzuya göre)
  • 1/2 çay kaşığı toz biber (arzuya göre)
  • FASULYELERİ HAŞLAMAK İÇİN
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • TAVADA PİŞİRMEK İÇİN
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yemeğin Yapılışı

Adım1

Fasulye mücveri harcı için doğranmış maydanoz, zeytinyağı, beyaz peynir, taze soğan, sarımsak ve baharatları derin bir kaseye ekleyin.

Adım2

Yumurtaları ekleyin.

Adım3

Fasulye ve un hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırın.

Adım4

Fasulyeleri yıkayın ve kılçıklarını temizleyin, ardından bir yemek kaşığı tuz eklenmiş suda yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika fasulyeleri haşlamaya bırakın.

Adım5

Fasulyeler haşlandıktan sonra süzün ve ince ince doğrayın.

Adım6

Ardından üstlerine unu serpin ve fasulyeleri güzelce harmanlayın.

Adım7

Unladığınız fasulyelere hazırladığınız yumurtalı karışımı ilave edin.

Adım8

Tüm harcı güzelce karıştırın.

Adım9

Tavayı ısıtın ve sıvı yağ ile yağlayın. Hazırladığınız karışımdan tepeleme birer kaşık tavaya dökerek, altlı üstü güzelce mücverleri kızartın.

Adım10

Kızaran mücverleri bir servis tabağına alın ve arzuya göre yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun!

Adım11

Tarimizin Püf Noktası: Krep hamuru kıvamında bir karışım elde edeceğiniz için, bir kaşık yardımıyla tavaya dökebilirsiniz. Eğer tek tek pişirmek istemiyorsanız, genişçe bir tavaya tüm malzemeyi koyup bütün olarak pişirebilir ve dilimleyerek servis edebilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt