Tavuklu Patates Karnıyarık Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 11 gün
Mesajlar
18,011
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,200
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 6293

Tavuklu patates karnıyarık malzemeler
  • 7-8 adet patates
  • 300 gram tavuk göğsü
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4.5 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1.5 su bardağı sıcak su
Üzeri için
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
TAVUKLU PATATES KARNIYARIK YAPILIŞI
  • Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve ortasını bir tatlı kaşığı yardımıyla yuvarlak olarak oyun.
  • Bir tavada bir çay bardağı sıvı yağ kızdırıp patatesleri arkalı önlü kızartın.
  • Tavuğu küçük küpler halinde doğrayın.
  • 3- 4 yemek kaşığı sıvı yağda soteleyin.
  • İçine yemeklik doğranmış soğanı havucu küçük küp olarak doğranmış havuçu ve biberleri ilave ederek hepsini soteleyin.
  • Daha sonra patateslerin orta kısımlarına tavuklu harcı iki yemek kaşığı kadar hepsine eşit paylaştırın.
  • 1 yemek kaşığı salça ve 1. 5 su bardağı suyu çırpıp hepsinin üzerine gezdirerek ilave edin.
  • 180 derece fırında yağlı kağıtla üzerini kapatıp pişmeye bırakın.
  • Üzerine arzuya göre fırından almaya yakın bir su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip hafif eriyince fırından alın.

 

Benzer konular

Geri
Üst Alt