Tavuklu Meze Tarifi İçin Malzemeler
- 1 parça tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
Pişirme Önerisi
* Dilerseniz içerisine de dövülmüş ceviz katabilirsiniz.
Tavuklu Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
1 parça tavuk göğsünü yıkıyoruz ve bir tencereye alıyoruz. Üzerine çıkana kadar su ekleyip haşlıyoruz. Soğuduktan sonra bir kaba didikliyoruz. Ayrı bir kaba 3 yemek kaşığı süzme yoğurt, 2 yemek kaşığı mayonez, 1 diş ezilmiş sarımsak ve 1 çay kaşığı tuzu kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu sosun içerisine didiklediğimiz tavukları alıyoruz ve harmanlıyoruz. Hazırladığımız tavuklu mezeyi servis tabağına alıyoruz ve üzerini dövülmüş ceviz ile süslüyoruz. Afiyet olsun...