Ekli dosyayı görüntüle 1026
İçindekiler
1 adet küçük boy karnabahar
250 gr tavuk kuşbaşı
2 çay kaşığı dört renk karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı domates
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet orta boy soğan
6 diş sarımsak
Zeytinyağı
Yapılışı
1 adet küçük karnabaharı parçalara ayırın. Tavanın tabanını kaplayacak kadar zeytinyağında renkleri altın kahverengi oluncaya kadar kızartın. Kahverengileşen yerleri yerken sizi en çok mutlu edecek tarafı olacaklar. Havana 2 çay kaşığı dört renk karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ile 2 diş sarımsağı ekleyin. Sarımsakların rahat dövülmeleri için de bir miktar tuz ilave edip karışımı dövün.
Sonra 1 tatlı kaşığı kimyon, birer çay kaşığı nane ve kekik ekleyip, tatların birbirine karışması için 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin. Renk vermesi için 2 çorba kaşığı domates ve 1 çorba kaşığı biber salçası da ilave ederek, kuşbaşı doğranmış tavuklar ile karıştırın. Tavukların göğüs yada but kısmından kuşbaşı yaptırabilirsiniz. Bu sos tavuğun lezzetini artıracak hem de yemeğe baharatlı bir tat katacak. Ancak tadın tavuklara geçmesi için bu karışımı en az 1 saat bekletmelisiniz. Tavuğu soslu şeklinde de dondurabilirsiniz. Kullanacağınız zaman buzluktan çıkarıp kullanmak çok pratik olabiliyor. Tencereye 3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin ve ısınınca küp küp doğradığınız 1 adet soğanı kavurun. Daha sonra 4 diş sarmsak ve soslu tavukları ekleyip 3-4 dakika kavurup, karnabaharları ilave edin. Son olarak üzerine çıkacak kadar da sıcak su ilave edip kısık ateşte 25 dakika pişirin. Bu yemek karnabahar sevmeyenleri bile kokusuyla baştan çıkaracak.
İçindekiler
1 adet küçük boy karnabahar
250 gr tavuk kuşbaşı
2 çay kaşığı dört renk karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı domates
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet orta boy soğan
6 diş sarımsak
Zeytinyağı
Yapılışı
1 adet küçük karnabaharı parçalara ayırın. Tavanın tabanını kaplayacak kadar zeytinyağında renkleri altın kahverengi oluncaya kadar kızartın. Kahverengileşen yerleri yerken sizi en çok mutlu edecek tarafı olacaklar. Havana 2 çay kaşığı dört renk karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ile 2 diş sarımsağı ekleyin. Sarımsakların rahat dövülmeleri için de bir miktar tuz ilave edip karışımı dövün.
Sonra 1 tatlı kaşığı kimyon, birer çay kaşığı nane ve kekik ekleyip, tatların birbirine karışması için 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin. Renk vermesi için 2 çorba kaşığı domates ve 1 çorba kaşığı biber salçası da ilave ederek, kuşbaşı doğranmış tavuklar ile karıştırın. Tavukların göğüs yada but kısmından kuşbaşı yaptırabilirsiniz. Bu sos tavuğun lezzetini artıracak hem de yemeğe baharatlı bir tat katacak. Ancak tadın tavuklara geçmesi için bu karışımı en az 1 saat bekletmelisiniz. Tavuğu soslu şeklinde de dondurabilirsiniz. Kullanacağınız zaman buzluktan çıkarıp kullanmak çok pratik olabiliyor. Tencereye 3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin ve ısınınca küp küp doğradığınız 1 adet soğanı kavurun. Daha sonra 4 diş sarmsak ve soslu tavukları ekleyip 3-4 dakika kavurup, karnabaharları ilave edin. Son olarak üzerine çıkacak kadar da sıcak su ilave edip kısık ateşte 25 dakika pişirin. Bu yemek karnabahar sevmeyenleri bile kokusuyla baştan çıkaracak.