- Katılım
- 2 yıl 9 ay 3 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük tavuk butu
- 3 su bardağı bezelye
- 1 adet patates
- 1 adet büyük kırmızı soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 avuç dereotu
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Pişirme Önerisi
- Yazdan buzluğunuza koyduğunuz bezelye varsa buzluktan çıkardıktan sonra suya tutup tencereye ilave edebilirsiniz.
- Bu tarifi kışın yapmak isterseniz ve buzluğunuzda bezelyeniz yoksa konserve bezelye de kullanabilirsiniz. Ancak kullanmadan önce konserve bezelyeyi mutlaka yıkayın.
Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
1 adet büyük kırmızı soğanı soyduktan sonra dörde bölüp bir tencereye alıyoruz. 1 adet kırmızı kapya biberin çekirdeklerini çıkardıktan sonra iri iri doğruyoruz. 2 adet yeşil sivri biberin çekirdeklerini aldıktan sonra iri iri doğruyoruz.Tüm sebzeleri yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavuruyoruz. Üzerine ikiye böldüğümüz ve derisini çıkardığımız 1 adet büyük tavuk butunu tencereye ekliyoruz.
Onu da biraz çevirdikten sonra 1 dolu yemek kaşığı domates salçası ilave ediyoruz. Salçayı da biraz çeviriyoruz. Üzerine 3 su bardağı bezelye ve 1 adet iri doğranmış patates ilave ediyoruz. Üzerine çıkana kadar su ekliyoruz.
1 tatlı kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber serpiyoruz. Güzelce karıştırdık sonra kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pişmesine yakın içerisine 1 avuç ince doğranmış dereotu ilave ediyoruz ve güzelce harmanladıktan sonra ocaktan alıp sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun…