Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi

Katılım
2 yıl 9 ay 3 gün
Mesajlar
18,707
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,357
Cinsiyet
bPg20e
tavuklu-bezelye-yemegi_2202-730x548.jpg

Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler​

  • 1 adet büyük tavuk butu
  • 3 su bardağı bezelye
  • 1 adet patates
  • 1 adet büyük kırmızı soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 avuç dereotu
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber


Pişirme Önerisi​

  • Yazdan buzluğunuza koyduğunuz bezelye varsa buzluktan çıkardıktan sonra suya tutup tencereye ilave edebilirsiniz.
  • Bu tarifi kışın yapmak isterseniz ve buzluğunuzda bezelyeniz yoksa konserve bezelye de kullanabilirsiniz. Ancak kullanmadan önce konserve bezelyeyi mutlaka yıkayın.

Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?​

1 adet büyük kırmızı soğanı soyduktan sonra dörde bölüp bir tencereye alıyoruz. 1 adet kırmızı kapya biberin çekirdeklerini çıkardıktan sonra iri iri doğruyoruz. 2 adet yeşil sivri biberin çekirdeklerini aldıktan sonra iri iri doğruyoruz.
tavuklu-bezelye-yemegi_1671893921.jpg

Tüm sebzeleri yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavuruyoruz. Üzerine ikiye böldüğümüz ve derisini çıkardığımız 1 adet büyük tavuk butunu tencereye ekliyoruz.
tavuklu-bezelye-yemegi_1671893938.jpg

Onu da biraz çevirdikten sonra 1 dolu yemek kaşığı domates salçası ilave ediyoruz. Salçayı da biraz çeviriyoruz. Üzerine 3 su bardağı bezelye ve 1 adet iri doğranmış patates ilave ediyoruz. Üzerine çıkana kadar su ekliyoruz.
tavuklu-bezelye-yemegi_1671893951.jpg

1 tatlı kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber serpiyoruz. Güzelce karıştırdık sonra kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pişmesine yakın içerisine 1 avuç ince doğranmış dereotu ilave ediyoruz ve güzelce harmanladıktan sonra ocaktan alıp sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun…
 

Benzer konular

24,452Konular
87,814Mesajlar
1,163Kullanıcılar
hangamSon üye
Üst Alt