Tantuni Usulü Ciğer Kavurma Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 7 gün
Mesajlar
17,997
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,199
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 8788

Malzemeler:
1 takım ciğer
100 gr. kıyma
150 gr. kuyruk yağ
karabiber, pulbiber, kimyon
tuz,
salata

Ekli dosyayı görüntüle 8789
Yapılışı:
Ciğerleri ve kuyruk yağları tahtada iki bıçak yardımı ile kıyalım.
Kıydığımız ciğerleri geniş bir tencereye alalım.
Ciğerin yanına kıymamızı ve kuyruk yağınıda ekleyelim.
Tencereyi ocağa alalım ve kavuralım.
Biraz kavrulduktan sonra sıvı yağ ekleyelim 1 yemek kaşığı kadar.
İsteğe göre tuz ve baharat ekleyebilirsiniz.
Ciğer kavrulduktan sonra lavaş pidelerin arasına salata ve baharat ile tantuni usulü sarabilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt