Meksika usulü biber dolması tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 16 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
454

MALZEMELER​

  • 10 adet kalın kabuklu büyük boy dolmalık biber
    1 adet doğranmış acı kırmızı biber
    2 adet doğranmış sivri biber
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 adet yemeklik doğranmış soğan
    4 diş ezilmiş sarımsak
    2 adet yemeklik doğranmış domates
    1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
    1 su bardağı haşlanmış börülce
    1/2 çay kaşığı zerdeçal
    7-8 dal kıyılmış maydanoz
    150 gram cheddar peyniri
    1'er çay kaşığı kimyon, karabiber ve tuz
    DOMATES SOS İÇİN
    3 adet püre haline getirilmiş domates
    1 diş ezilmiş sarımsak
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    1/2 çay kaşığı karabiber
    1'er çay acı toz kırmızıbiber ve tuz
Dolmalık biberleri saplarından aşağı doğru çizik atarak kesin ve karnıyarık gibi ortalarını açın. Çekirdeklerini temizleyip, fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılındıktan sonra üzerini streç filmle kaplayın. 2 Zeytinyağı, soğan, acı kırmızı biber ve sivri biberleri tavaya alıp kavurun. Sarımsak ilave edip kavurmaya devam edin. Domates, mercimek, börülce, tuz ve baharatları ekleyip 2-3 dakika kavurduktan sonra ocaktan alın. Maydanozu katıp karıştırın. Cheddar peynirinin yarısını küp doğrayıp tavaya ilave edin. 3 Biberlerin içlerini hazırladığınız karışımla doldurup, üzerlerine rendelenmiş cheddar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. 4 Domates sos için sarımsağı zeytinyağında yakmamaya dikkat ederek kavurun. Domates, tuz ve baharatları ilave edip sos koyulaşana dek pişirin. Biberlerin üzerlerine gezdirin veya yanında servis yapın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt