Sokak usulü mısır pişirme tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 16 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Malzemeler

4 adet mısır (kişi sayısına göre arttırılabilir)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 – 2 litre su

NASIL YAPILIR?​

Mısırların yapraklarını ve püsküllerini ayıklayıp mısırları güzelce yıkayın.

Mısır yapraklarını derin bir tencerenin dibine döşeyip mısırlarınızı üzerine koyun. Tencereniz büyük değilse mısırları ikiye bölebilirsiniz.

Tencereye mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve mısırları 30 dakika boyunca haşlayın.

Haşlanan mısırlarınızın üzerine tuz dökerek ya da tereyağ sürerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sokakta satılan mısır meğer bu yüzden daha lezzetliymiş. Evde bu teknikle yaparsanız lokum gibi oluyor...


PÜF NOKTASI​

Kabuklu bir şekilde mısırlarınızı pişirmek istediğinizde lezzetleri şahane oluyor. Bu nedenle önerimiz mısırları kabuklu bir şekilde pişirmeniz. Ancak kolaylıkla yumuşamayacağından çekiniyorsanız kabuklarını tamamen çıkarıp tencerenin altına dizin. Kabuklarını mutlaka koyun ki mısırlar lezzetlensin.

SÜTTE MISIR NASIL YAPILIR?​

Belirttiğimiz gibi mısırı kesinlikle yapraklarıyla beraber haşlayın. Dilerseniz haşlama suyuna süt de ekleyebilirsiniz. Sütte pişirilen mısırın lezzeti iki katına çıkıyor. “Mısır sütte nasıl yapılır?” diyorsanız anlatalım…

1 yemek kaşığı toz şeker ve 2 küp şeker büyüklüğündeki tereyağı parçasını ve 1 su bardağı sütü, mısır tenceresindeki suyun içine ilave edin. Düdüklü tencerede 10 dakika, normal tencerede ise 30 dakikada hazır.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt