Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Tahinli pekmezli çörekler

Katılım
4 yıl 2 ay 22 gün
Mesajlar
76
Tepkime puanı
55
Cinsiyet
bPg20e
1066069_d0ff8eca4b9384d4a3ef1a056c8308f6.jpg



Malzemeler:

(200 ml lik klasik su bardağı ölçüsüyle)
  • 500 gr tam buğday unu, 4 - 4,5 su bardağı​
  • 1 paket instant kuru maya, 10 gr​
  • 1 su bardağı ılık süt​
  • 1 yemek kaşığı bal​
  • 1 su bardağı su​
  • 1 tatlı kaşığı tuz​
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı​

*2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı, çörekleri açarken kullanmak için


İç harcı:
  • Yarım su bardağı tahin​
  • Yarım su bardağı pekmez​

Üzerine:
  • 1 yumurta, çırpılmış​
  • Susam, haşhaş tohumları​


Yapılışı:

  • Fırın kabını fırın kağıdı ile kaplayın.
  • Tahin ve pekmezi karıştırın (ön hazırlıklar işimizi kolaylaştıracaktır).
  • Unu eleyerek karıştırma kabına alın.
  • Mayayı ekleyerek harmanlayın.
  • Süte balı ekleyip karıştırarak eritin, su, tuz ve zeytinyağını ilave edin.
  • Sütlü karışımı un ve maya karışımına yavaş yavaş eklerken bir yandan yoğurun (yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz).
  • Hamuru 15 eşit parçaya ayırın (hamur yumuşak ve ele yapışan bir kıvamda olduğundan, hafifçe zeytinyağı sürülmüş silikon mat üzerinde açmak kolaylık sağlayacaktır).
  • Elinizi zeytinyağına batırarak her birini 10*20 cm lik dikdörtgenler halinde açın. Üzerlerine birer tatlı kaşığı tahin ve pekmez karışımından sürerek 5*20 cm olacak gibi uzunlamasına ikiye katlayın, çekiştirip kendi etrafında döndürerek ucunu ortasına gelecek gibi sabitleyin.
  • Hazırladığınız hamurları birbirlerine değmeyecek şekilde fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp susam ve haşhaş gibi arzu ettiğiniz tohumlardan serpin.
  • 5 dakika önceden 50 derece sıcaklığa ayarlanmış fırına verin ve hamurlar iki katı hacme ulaşana kadar bekletin (30-35 dakika). Hamurlar kabardıktan sonra fırın sıcaklığını 180 dereceye alın (bu aşamada tepsiyi fırından çıkartmayın!), yaklaşık 35 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak veya ılık olarak servis edin.
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
4 yıl 2 ay 25 gün
Mesajlar
25,600
Tepkime puanı
8,841
Yaş
35
Konum
Memed' Home
Web sitesi
forummeskeni.com
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
ben sevmem pekmezin tahimim girdiği şeyleri.. sevenleri için manyak bişidir o kesin
 

Benzer konular

24,451Konular
87,827Mesajlar
1,162Kullanıcılar
denzeLSon üye
Üst Alt