Sütlü muhallebi nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 8 ay 1 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Sütlü muhallebi sütlü tatlılar ve de muhallebi çeşitleri arasında besin değeri açısından en zengin ve faydalı olandır. Hazırlanışı stabil ve malzemelerin tedariği hayli rahattır. Bu sebeple keyfe göre istenildiği her an pratik bir şekilde hazırlanabilir. Sütlü muhallebi yapılışında her ne kadar tarifi göz önünde bulundurmak gerekse de bazı küçük püf noktaları atlamamakta da fayda olabilecektir. Bu küçük detaylar sütlü muhallebileri daha lezzetli hale dönüştürecek ve tat açıkça damakta kalacaktır. Bu detaylardan en önemli olanı süt tercihinde doğal köy sütünün tercih edilmesi gerektiğidir. Pastörize sütler lezzet ve sağlıklı olmak açısından tatmin etmeyecektir. Onun yerine doğal sütlerde yağ oranlarının da yüksek oluşundan dolayı tatlı da kıvamını yakalamak gayet kolay olabilecektir. Kaliteli bir süt kullanımı tatlıya değişik lezzet katacak ve sunumda da kendini gösterecektir.

Bir kase alınır ve içinde 3 yemek kaşığı kadar buğday nişastası dökülür. Üstüne yarım çay bardağı kadar süt eklenir. Böylelikle nişasta süt içinde erimeye bırakılır. Başka bir yerde ise toz şeker ve süt tencereye dökülür. Her ikisi karıştırılır ve az ateşte kaynatmaya bırakılır. Kaynayan toz şekerli süt karışımına eritilen nişasta eklenir. Kıvama gelinceye dek kısık ateşte takriben 15 dk kadar pişirilir. Kaynayıp üstü göz göz baloncuklar olunca bir kepçe vasıtasıyla küçük kaselere eşit biçimde paylaştırılır. Oda sıcaklığında bekletilir. Bu arada üstü kabuk tutacaktır. Kabuklaşan yüzeyle beraber hemen buzdolabına konulur ve minimum 1 saat soğumada bekletilir. Sunumunda üstüne toz tarçın veyahut badem, ceviz kırıntıları serpiştirilebilir. Soğuk yenmesi tavsiye edilir.



Sütlü muhallebi için malzemeler;

1 su bardağı kadar toz şeker

3 yemek kaşığı kadar buğday nişastası

1 litre kadar süt
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt