- Katılım
- 4 yıl 1 ay 28 gün
- Mesajlar
- 5,542
- Tepkime puanı
- 1,102
- Yaş
- 28
- Konum
- İzmir/35
- Memleket
- İzmir
- Meslek
- Grafiker
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Tarif
3 küçük veya yarım kg patatesi soyup iyice yumuşayana kadar haşlayın. Patatesi haşlarken mutlaka soğuk su koyun tencereye. Eğer sıcak su koyarsanız patatesin içi pişene kadar dışı nişastasını bırakıp parçalanır. Patatesin piştiğini anlamak için bir bıçak veya çatalı batırın. Kaldırınca çataldan kolayca düşüyorsa pişmiş demektir. Soğuduktan sonra patatesleri geniş bir kasede ezin. Arada parçalar halinde kalması sorun değil, aksine farklı bir doku oluşturup köfteden alacağınız keyfi arttırır bile. İçine 2 yumurta, 4 çorba kaşığı galeta unu, 2 çorba kaşığı köfte baharatı, 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Tüm malzemeler karışana kadar yoğurun. 5 dal taze soğanı ve 7 dal dereotunu ince ince kıyıp ekleyin ve karıştırın. Geniş bir tavaya 1-2 parmak yüksekliğinde Ayçiçek yağı döküp ısıtın. Ardından kadınbudu köfte büyüklüğünde yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri önce susama bandırın. Her tarafları güzelce kaplanınca ısınmış yağa ekleyin. İki tarafları da güzelce kızarınca bir peçetenin üzerine koyup fazla yağını alın. Patates köfteleriniz afiyetle yemeniz için sizi bekliyor.Malzemeler
Yarım kg, 3 küçük, patates4 çorba kaşığı galeta unu
2 yumurta
2 çorba kaşığı köfte baharatı
1 tatlı kaşığı domates salçası
7 dal dereotu
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
5 dal taze soğan
3 avuç susam
Ayçiçek yağı