- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
İçindekiler
- Yarım kg, 3 küçük, patates
- 4 çorba kaşığı galeta unu
- 2 yumurta
- 2 çorba kaşığı köfte baharatı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 7 dal dereotu
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 5 dal taze soğan
- 3 avuç susam
- Ayçiçek yağı
- 3 küçük veya yarım kg patatesi soyup iyice yumuşayana kadar haşlayın. Patatesi haşlarken mutlaka soğuk su koyun tencereye. Eğer sıcak su koyarsanız patatesin içi pişene kadar dışı nişastasını bırakıp parçalanır.
- Patatesin piştiğini anlamak için bir bıçak veya çatalı batırın. Kaldırınca çataldan kolayca düşüyorsa pişmiş demektir.
- Soğuduktan sonra patatesleri geniş bir kasede ezin. Arada parçalar halinde kalması sorun değil, aksine farklı bir doku oluşturup köfteden alacağınız keyfi arttırır bile.
- İçine 2 yumurta, 4 çorba kaşığı galeta unu, 2 çorba kaşığı köfte baharatı, 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyin.
- Tüm malzemeler karışana kadar yoğurun.
- 5 dal taze soğanı ve 7 dal dereotunu ince ince kıyıp ekleyin ve karıştırın.
- Geniş bir tavaya 1-2 parmak yüksekliğinde Ayçiçek yağı döküp ısıtın.
- Ardından kadınbudu köfte büyüklüğünde yassı köfteler hazırlayın.
- Köfteleri önce susama bandırın. Her tarafları güzelce kaplanınca ısınmış yağa ekleyin.
- İki tarafları da güzelce kızarınca bir peçetenin üzerine koyup fazla yağını alın.
- Patates köfteleriniz afiyetle yemeniz için sizi bekliyor.