Spor yaparken fotoğraflarını paylaşım yapanlarda psikolojik problem var!

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 8 gün
Mesajlar
25,269
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
spor-yaparken-fotograflarini-paylasim-yapanlarda-psikolojik-problem-var-gelgez-700x420.jpg


Spor yaparken fotoğraflarını paylaşım yapanlarda psikolojik problem var!​

Bir çok kişinin üzüleceği olan bu haberin kaynağı İngiltere’den.Londra’daki Brunel Üniversitesi, spor yaparken her gün paylaşılan fotoğrafların nedeni ile ilgili psikolojik bir araştırma yaptı.Profesyonel sporla uğraşanlar hariç olmak üzere, çıkan neticede spor yaparken ve spordan sonra yapılan fotoğraf sahiplerinde ilgi ve itibar bağımlılığına bağlı psikolojik problemler gözüktü.

Spor yapıyor musunuz? Peki spor sonrası yada öncesi yapacağınız yada yaptığınız durumları paylaşıyor musunuz? GYM’de ön kol arka kol çalışıp şişirmişken hemen foto çekip sosyal medya hesaplarınızdan paylaşıyor musunuz? iyi bir mide antermanı sonrası foto çekip paylaşıyor musunuz? Vücudunuzla ilgili sosyal medya hesaplarınızda fotoğraflarınızdan geçilmiyor mu?

Eğer cevabınız evet ise üzülmeyin ama psikolojik probleminiz vardır diyebiliriz.

Araştırmalarda çıkan en belirgin özellik ise bu kişilerin narsist olması.Narsist kişiler, başarılarını etrafa göstermeyi çok sever ve karşıdan da ilgi bekler, eleştiriyi sevmez kolay hiddetlenir ağzını bozar, itibar düşkünüdür.Narsistkişiler kendileriyle meşgul gibi görünseler bile, kendilerini değersiz, yüzeysel ve aşağılık derecede hissetme eğilimi içindedirler.Prof. Dr. Nevzat Tarhan kendini üstün görme, hayata hep kendi penceresinden bakan kişilikleri, narsizt olarak tanımlıyor. Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, hızlı gelişen dünyada daha çok modernleştikçe narsiszm hastalığı giderek artmakta olduğunu belirtiyor.

Araştırmaya göre sporla ilgili vücutsal paylaşımlarla karşı taraftan devamlı beğeni ister.Spor salonundan paylaşılan fotoğrafların en çok beğeni aldığı yer Sosyal medya ise Facebook.

Araştırmanın içindeki psikologlardan Dr. Tara Marshal’a göre ise böyle bir paylaşımda aksi yorum yapanların,kişiye bu durumu imalı yada direk söylerse yada egoist hali ile ilgili yorum yapanların dost sınıfına girdiğini belirtiyor.Marshal, “Yani sizin gerçek dostunuz, belki de sizi böyle durumda dalgaya alan arkadaşınız olabilir mi?” diye birde ucu açık bir soru bırakıyor.

Bu durumdan kurtulmanın yolu ise, kendiniz ile ilgili paylaşımlar yapmayın ve arkadaşlarınızı geri kazanın.Böyle paylaşımlarla bir çok dost kaybetmiş olabilirsiniz.

“Profesyonel olarak bu işten para kazananlar yada öğretme amaçlı yapanlardan bahsetmiyoruz.”
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt