Sodalı börek tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 19 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
degisik-sodal%C4%B1-borek.jpg


Değişik Sodalı Börek Tarifimiz İçin Malzemeler:

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşı ğıtuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı süt

Üzeri İçin:​

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı su

Yufkası İçin:​

  • 1 pakethazır baklavalık yufka(44 adet baklava yufkası)
  • 1 çay bardağısıvı yağ
  • 1 adetyumurta
  • 1 şişesoda(maden suyu)

Değişik Sodalı Börek Tarifinin Pişirme Önerisi​

Hazır baklavalık yufka paketinden yaklaşık olarak 40-45 adet arası yufka çıkacaktır. Yufka sayısına göre adet börek adedi değişecektir. Dilerseniz böreğin katmanları azaltabilir veya artırabilirsiniz. İç harcını peynirli, ıspanaklı veya kıymalı olarak nasıl arzu ederseniz o şekilde hazırlayabilirsiniz

Değişik Sodalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?​

  • İç harcını hazırlamak için patatesleri bol suda haşlayın, kabuğunu soyun ve ardından geniş bir kaseye alarak eziciyle püre haline getirin. Üzerine tuz, karabiber, sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın ve kenara alın.
  • Yufka aralarına sürmek için yumurta, soda ve sıvı yağı bir kaseye alın ve güzelce karıştırın, kenara alın.
  • İki kat yufkayı üst üste serin ve üzerine hazırladığınız sıvı karışımı bir fırçayla sürün. Bunun üzerine iki yufka daha koyun ve tekrar karışımdan sürün. Böylece 4 kat üst üst yufkanız olacak.
  • Serdiğiniz yufkanın uzun kenarına iç harcından boyunca koyun. Ardından sararak rulo haline getirin. Ardından 3-4 parçaya keserek minik rulo börekler elde edin. Toplamda 35-40 adet minik rulo börek elde etmiş olacaksınız.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz veya sıvı yağ ile hafifçe yağladığınız tepsiye börekleri nizami şekilde dizin. Üzerine sürmek için yumurta sarısı, pekmez ve suyu karıştırın ve bir fırça yardımıyla böreklerin üzerine güzelce sürün.
  • Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Ocaktan çıkardıktan sonra 5-10 dakika dinlendirin ve ardından servis edin. Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt