Şekerli kurabiye nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 7 ay 15 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Gayet kolay hazırlanabilen şekerli kurabiye, lezzetli ve şık sunumuyla bilinir. Sadesi ve kakaolusu isteğe bağlı hazırlanabilir. Özel olarak beş çaylarının sevilen lezzetlerinden kurabiyelerin güzel bir türüdür. Hazırlanışının stabil olmasının yanı sıra dikkatli olunması gerekli olan püf noktaları da vardır.

Hazırlanışı​

Şekerli kurabiye hazırlamak için hepsinden önce, yoğurma kabının içine eritilmiş veyahut oda sıcaklığında bekletilmiş yağ (margarin veyahut tereyağı isteğe bağlı) konulur. Daha sonrasında üstüne toz şeker, yoğurt ve yumurtanın sarısı eklenmektedir. Güzelce karıştırılır. Kabartma tozu ve vanilya da eklenmektedir ve bir zaman daha karıştırılır. Az az un eklenmek suretiyle karıştırılmaya devam edilir. Yoğunlaşmaya başlayınca hamur kıvamını alana kadar yoğrulur. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Alınan bezeler önceleri ayrılmış olan yumurtanın akına batırılır. Daha sonrasında toz şekere batırılır. Yağlanmış ya da yağlı kağıt kullanılmış tepsiye sıra sıra dizilir. 180 dereceye ayarlanmış fırında takriben 20-25 dakika pişirilir. Bir zaman soğuması beklenir ve servis edilir. Şekerli kurabiyenin özelliği üzerinin fazla kızarmamasıdır. Fırına verildiğinde buna dikkat edilmeli ve üstü fazla kızarmadan çıkartılmalıdır.

Şekerli Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler​



1 adet yumurta (akı üstü için ayrılmış)

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Yarım paket eritilmiş veyahut oda sıcaklığında bekletilmiş margarin yahut tereyağı

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı yoğurt

1 paket vanilya

Hazırlanışı​

Hepsinden önce 3 adet yumurtanın tamamı ve 1 yumurtanın sarısı bir kap içine alınır. Üstüne ayçicek yağı eklenmektedir. Bir zaman çırpılır. Daha sonrasında süt, kabartma tozu, vanilya, karbonat eklenmektedir. Bir portakal veyahut limonun birkaç damla suyu ve kabuğu eklenmektedir. Üstüne az az un eklenmektedir. Hamur kıvamını alana kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur yine ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır ve yumurta akını batırılıp şekere bulanır. 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Soğuyunca servis edilir.

Üzeri İçin​

Toz şeker

Üzeri İçin​

1 çay bardağı toz şeker

Portakallı veya Limonlu Şekerli Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler​

1 su bardağı süt

4 yumurta

2 su bardağı toz şeker

1 su bardağı ayçiçek yağı

1 portakal yahut limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu

1 paket vanilya

1 çay kaşığı karbonat

1 paket kabartma tozu
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR

Benzer konular

Geri
Üst Alt