Sebzeli Kroket Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 20 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 8792

Malzemeler
► 1 Tane havuç
► 1 Tane patates
► 2 Tane pırasanın beyaz kısmı
► 1 Çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
► 1 Tane kabak
► 1 Tane yumurta
► 1,5 Su bardağı un
► Salam veya sosis
► 1 Çay kaşığı tuz

Kızartmak İçin
► Yumurta
► Sıvı yağ
► Mısır unu

Sebzeli Kroket Tarifi:

  1. Öncelikle sebzeleri patates, havuç, pırasanın beyaz olan yerini haşlayalım. Sebzeler piştikten sonra suyunu süzelim patatesi havucu çatalla ezerek püre haline getirelim pırasayı ince ince doğrayalım.
  2. Geniş bir kaseye alalım içine rendelenmiş kaşar peynirini, un, yumurta, yeteri kadar tuz ekleyelim. Üstüne ince ince kıyılmış sosis yada salam dilimleri ilave edelim.
  3. Hazırladığımız harcın üstünü streçle kapladıktan sonra buzdolabında yarım saat dinlendirelim. Daha sonra ayrı tabaklara yumurta ve mısır ununu koyalım.
  4. Hazırladığımız kroket harcından almadan parmaklarınızı hafif ıslatalım. Ardından yeteri miktarda harçtan alıp önce yumurtaya sonra mısır ununa buluyalım.
  5. Ardından şekillendirip kızgın sıvıyağında kızartalım. Servis tabağına havlu kağıt serelim kızarttığımız kroketleri servis tabağına çıkartalım. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt