- Katılım
- 4 yıl 1 ay 27 gün
- Mesajlar
- 5,542
- Tepkime puanı
- 1,102
- Yaş
- 28
- Konum
- İzmir/35
- Memleket
- İzmir
- Meslek
- Grafiker
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Türk mutfağının en lezzetli çorbalarından biri olan kırmızı mercimek çorbasının içeriği türlü sebzeler eklenerek zenginleştirilebilir, besleyiciliğinin artmasının peşi sıra değişik lezzetler de ortaya çıkarılır.
Üstüne bir nebze sıvı yağ eklenmek suretiyle soğanların rengi değişinceye kadar kavrulur.
Birer adet çarliston ve kırmızı kapya biber ince ince kıyılır ve soğanlara eklenir. Birkaç dakika kavrulması beklenir.
Bir yemek kaşığı kadar salça eklenmektedir ve güzelce kavrulur.
Havuç ve patates rendelenir. Kavrulan karışıma eklenir. Patatesler dibine tutabileceğinden devamlı karıştırılır.
Bir su bardağı kadar mercimek yıkanır ve süzülür. Tencereye koyulur, kavrulması için güzelce karıştırılır.
Tencereye yedi su bardağı sıcak su yavaşçacık dökülür. Seçime göre bir miktarı tavuk suyu kullanılabilmektedir.
Çorbanın kısık ateşte kaynaması beklenir. Mercimekler yumuşadıktan sonra iki yemek kaşığı kadar bulgur yıkanır, süzülür ve çorbaya eklenmektedir.
Bulgurlar şişip pişince pütürsüz hale gelene değin blendırdan geçirilir.
Kıvamı koyu olursa bir nebze daha kaynar su eklenir.
En son tuz, karabiber ve maydonoz eklenmektedir. Bir iki taşım kaynayınca altı kapatılır ve dinlenmesi için bekletilir.
Servis edileceği sırada bir tavada tereyağı, nane, pulbiber hafif yakılır ve çorbanın üstünde gezdirilir. Damak zevkine göre limon ile de servis yapılabilmektedir.
Limon
Bir tatlı kaşığı pulbiber
İki yemek kaşığı tereyağı
Bir adet kırmızı kapya biber
Karabiber
Tuz
Bir su bardağı kırmızı mercimek
Bir adet büyük boy soğan
Yedi su bardağı su
İki yemek kaşığı bulgur
Bir tutam maydonoz
Bir adet orta boy havuç
Bir adet orta boy patates
Bir adet çarliston biber
Yapılışı
Orta boy soğan küp küp doğranarak büyükçe bir tencereye alınır.Üstüne bir nebze sıvı yağ eklenmek suretiyle soğanların rengi değişinceye kadar kavrulur.
Birer adet çarliston ve kırmızı kapya biber ince ince kıyılır ve soğanlara eklenir. Birkaç dakika kavrulması beklenir.
Bir yemek kaşığı kadar salça eklenmektedir ve güzelce kavrulur.
Havuç ve patates rendelenir. Kavrulan karışıma eklenir. Patatesler dibine tutabileceğinden devamlı karıştırılır.
Bir su bardağı kadar mercimek yıkanır ve süzülür. Tencereye koyulur, kavrulması için güzelce karıştırılır.
Tencereye yedi su bardağı sıcak su yavaşçacık dökülür. Seçime göre bir miktarı tavuk suyu kullanılabilmektedir.
Çorbanın kısık ateşte kaynaması beklenir. Mercimekler yumuşadıktan sonra iki yemek kaşığı kadar bulgur yıkanır, süzülür ve çorbaya eklenmektedir.
Bulgurlar şişip pişince pütürsüz hale gelene değin blendırdan geçirilir.
Kıvamı koyu olursa bir nebze daha kaynar su eklenir.
En son tuz, karabiber ve maydonoz eklenmektedir. Bir iki taşım kaynayınca altı kapatılır ve dinlenmesi için bekletilir.
Servis edileceği sırada bir tavada tereyağı, nane, pulbiber hafif yakılır ve çorbanın üstünde gezdirilir. Damak zevkine göre limon ile de servis yapılabilmektedir.
Üzeri İçin
Bir tatlı kaşığı naneLimon
Bir tatlı kaşığı pulbiber
İki yemek kaşığı tereyağı
Malzemeler
Bir yemek kaşığı dolusu salçaBir adet kırmızı kapya biber
Karabiber
Tuz
Bir su bardağı kırmızı mercimek
Bir adet büyük boy soğan
Yedi su bardağı su
İki yemek kaşığı bulgur
Bir tutam maydonoz
Bir adet orta boy havuç
Bir adet orta boy patates
Bir adet çarliston biber