Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Sebzeli Etli Pilav Tarifi

Katılım
2 yıl 9 ay 3 gün
Mesajlar
18,707
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,357
Cinsiyet
bPg20e
sebzeli-etli-pilav_4x3_778-730x548.jpg


Sebzeli Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler​

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 bardak su
  • 3 ya da 4 dilim biftek
  • 2 tane kapya biber
  • 7-8 tane sivri biberi
  • Yarım tatlı kaşığı tuz


Pişirme Önerisi​

Dilerseniz servis yaparken üzerine susam serpebilirsiniz.

Sebzeli Etli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?​

2 su bardağı pirinci ayıklayıp yıkıyoruz. Bir kaba alarak üstüne çıkana kadar sıcak su ekliyoruz ve su soğuyana kadar bekletiyoruz. Pilav tenceresinde 3 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ eritiyoruz. Üzerine 2 bardak su ekliyoruz ve kaynayınca süzdüğümüz pirinçleri de atıp tuz serpiyoruz. Kaynayınca ocağın altını kısarak 15 dakika pişiriyoruz.
3 ya da 4 tane bifteği jülyen doğruyoruz ve döküm tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile alt üst pişiriyoruz ve bir tabağa alıyoruz. Aynı tavaya jülyen doğranmış 2 tane kapya biber ve başları alınmış 7-8 tane sivri biberi ekleyip biraz çeviriyoruz ve altını kapatıyoruz. Üzerine pişirdiğimiz etleri ilave ederek yarım tatlı kaşığı tuz atıp harmanlıyoruz. Servis yaptığımız pilavın üzerine hazırladığımız etli karışımı döküyoruz.
 

Benzer konular

24,452Konular
87,814Mesajlar
1,163Kullanıcılar
hangamSon üye
Üst Alt