Profiterol Yapmanın Püf Noktaları

Katılım
1 yıl 4 ay 11 gün
Mesajlar
2,168
Tepkime puanı
572
Cinsiyet
bPg20e
Tencereye koyduğunuz yağlı su kaynayınca unu ekleyip tahta kaşıkla çok hızlı bir şekilde karıştırmak gereklidir.
Pişen hamur iyice soğutulmalıdır.
Hamura yumurtalar tek tek ilave edilmelidir.
Her yumurta mikserin düşük devri ile hamura yedirildikten sonra diğer yumurta eklenmelidir.
Profiteroller pişerken fırının kapağı asla açılmamalıdır, yoksa anında söner ve kabarmazlar.
Mutlaka ikram edeceğiniz zaman üzerinin sosunu dökmelisiniz. İçlerini doldurduktan hemen sonra sosunu dökerseniz çok yumuşak olurlar.
Sosunu dökmeden cam kaba koyup streçleyerek, buzdolabında 2-3 gün muhafaza edip kullanabilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt