Köpükten taşan Türk kahvesi yapmanın sırları!

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,923
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Köpüklü, kıvamlı ve lezzetli Türk kahvesi yapımı merak ediliyor. İlk kural ise Türk kahvesinde kullanılan suyun hazır veya arıtılmış olması. Peki herkesin sırrını merak edeceği lezzetli kahve nasıl yapılır? İşte detaylar...
Türk kahvesi tam ölçüsünde yapıldığında çok lezztli olabiliyor.
TAZE KAHVE KULLANIN
kofemolkakruzhkakofe-040520234ae8e8e0.jpg

Keyifli bir Türk kahvesi içmek için öncelikle kahveyi taze tutmanız ve kendi kokusunu muhafaza etmeniz gerektiğini unutmayın. Hava almayacak şekilde tamamen kapalı bir kap kullanmak ve nemden uzak tutmak kahvenizi korumanızı sağlayacaktır.
HAZIR SU KULLANIN
Musluk suyuyla yapılan Türk kahvesi, hazır şişe su ya da arıtılmış su ile yapılan kadar yumuşak içimli olmayacaktır. Daha fazla köpük için kahveyi soğuk suyla yapabilirsiniz.
UZUN SÜRE KARIŞTIRIN
Sade, orta ya da şekerli kahvenizi ocağa koymadan önce 30 saniye kadar karıştırmak size daha yumuşak bir içim sağlayacaktır. Ocağa koyduktan sonra kahvenizi tekrar karıştırmayın.
AĞIR ATEŞTE PİŞİRİN
Mükemmel bir Türk kahvesi için ısıyı iyi iletme özelliğine sahip bakır cezve tercih edebilirsiniz. Şartlar uygunsa közde pişirmek de ekstra lezzet katacaktır. Son olarak kahvenizi her zaman kısık ateşte pişirin.
ÖLÇÜSÜNÜ DOĞRU AYARLAYIN
Orta şekerli kahve için kahve miktarının yarısı kadar, şekerli kahve için kahve miktarı kadar ve bol şekerli kahve için kahve miktarından biraz daha fazla şeker kullanabilirsiniz.
OCAĞI DOĞRU ZAMANDA KAPATIN
Türk kahvesi yapmaya yeni başlayanların en sık yaptığı yanlışlardan biri kahveyi iyice kaynatana kadar ocaktan almamaktır. Türk kahvesi kabarmaya başladığı anda ocaktan alınmalıdır.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt