Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 22 gün
Mesajlar
17,943
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 5770

Keki İçin:


●3 adet yumurta

●1 su bardağı şeker

●1 su bardağı süt

●Yarım su bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ

●3 yemek kaşığı kakao

●1 paket vanilya

●1 paket kabartma tozu

●2 su bardağı un

Kreması İçin:

●2 poşet krem şanti

●1,5 su bardağı süt

●3 yemek kaşığı hindistan cevizi

●1 su bardağı damla çikolata

●Kekleri ıslatmak için yeteri kadar süt

Ara Süslemesi İçin:

●2 adet muz

●1 adet kivi

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Porsiyonluk Pasta tarifini hazırlamak için ilk olarak krem şantiyi süt ile çırparak hazırlayın.

●Krem şanti katı kıvama geldikten sonra üzerine hindistan cevizini ilave ederek biraz daha karıştırın ve soğuması için dolaba kaldırın

●Kekini hazırlamak için ilk olarak yumurtayı ve şekeri yüksek derecede çırpın.

●Daha sonra üzerine sütü ve yağı da ilave ederek çırpmaya devam edin.

●Son olarak kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu da ekleyerek kek harcı kıvamına gelene kadar karıştırın.

●Hazırlamış olduğunuz kek hamurunu ilk olarak dikdörtgen bir borcamın içerisine yayarak önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında 25 veya 30 dakika kadar pişirin.

●Fırından çıkartmış olduğunuz keki dinlendirdikten sonra yuvarlak parçalar halinde kalıp ile kesin. Bunun için su bardağını kullanabilirsiniz. Kek parçalarını süt ile hafifçe ıslatın.

●Krem şantinin içerisine damla çikolatayı da ilave ederek kek parçalarının üzerine yerleştirin. Daha sonra üzerine muz ve kivi de koyarak tekrar krem şanti ile kubbe şeklini verin.

●Kalan keki rondodan çekerek kubbe şeklinin üzerini kapatın. Pastayı soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
 
  Benzer konular Forum Tarih
Tatlılar 0 96

Benzer konular

Geri
Üst Alt