- Katılım
- 4 yıl 1 ay 28 gün
- Mesajlar
- 5,542
- Tepkime puanı
- 1,102
- Yaş
- 28
- Konum
- İzmir/35
- Memleket
- İzmir
- Meslek
- Grafiker
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Ana malzemesi yoğurt olan yoğurt çorbası kolay sindirilebilir bir çorba olmasından ötürü sindirim sistemini rahatsız etmez. İştahsızlık oluşan hastalık zamanlarında tercih edilebilecek kolay çorbalardandır. Yüksek kolesterolü olan kişiler, gelişme çağındaki çocuklar için iyi bir çorba seçeneğidir.
Bir tarafta derince bir kaseye üç yemek kaşığı yoğurt üstüne bir yemek kaşığı un koyulur. Çırpma teli ile ikisi tam olarak çırpılarak karıştırılır.
Damak tadına göre bir yemek kaşığı salça ve bir yemek kaşığı sıvıyağ pişirilip çorbanın üstünde gezdirilerek de servis yapılabilmektedir.
Tencere ocağa alınır ve içine biraz kaynar su koyulur. Bir çay bardağı pirinç eklenir ve yumuşayana kadar haşlanması için beklenir.
Yoğurdun kesilmemesi için tencereye koyulan sudan bir - iki kepçe alınıp yoğurtlu karışıma dökülür ve karıştırılır. Bu biçimde yoğurt inceltilir ve ısınmış olur.
Daha sonrasında yoğurtlu karışım tencereye dökülür. O sırada devamlı karıştırılır ve kaynayana kadar pişirilir. Kaynamaya başlayınca tuzu eklenir. Pirinçler şişene kadar kaynatılmaya devam edilir ve altı kapatılır.
Servis yapılmadan hemen önce bir tavada bir yemek kaşığı tereyağı, bir yemek kaşığı sıvıyağ ve bir yemek kaşığı nane hafif yanana kadar pişirilir ve çorbanın üstünde gezdirilir.
Yoğurt çorbası yapımındaki çok önemli nokta yoğurdun kesilmemesidir. Buzdolabından çıkarılan yoğurt hemen çorbaya eklenirse kesilir. Kasede un ile karıştırıldıktan sonra tenceredeki sudan bir iki kepçe kadar su alınıp yoğurtlu karışıma ilave edilirse yoğurt ılımış olur ve çorbaya eklendiğinde kesmez.
Bir çay bardağı pirinç
Bir yemek kaşığı un
Yedi su bardağı su
Üç yemek kaşığı dolusu yoğurt
Bir yemek kaşığı sıvı yağ
Bir yemek kaşığı nane
Bir yemek kaşığı salça
Yapılışı
Pirinçler haşlandıktan sonra takriben yedi bardak su eklenir. İsteğe göre bu su içine bir su bardağı kadar tavuk suyu koyulabilir.Bir tarafta derince bir kaseye üç yemek kaşığı yoğurt üstüne bir yemek kaşığı un koyulur. Çırpma teli ile ikisi tam olarak çırpılarak karıştırılır.
Damak tadına göre bir yemek kaşığı salça ve bir yemek kaşığı sıvıyağ pişirilip çorbanın üstünde gezdirilerek de servis yapılabilmektedir.
Tencere ocağa alınır ve içine biraz kaynar su koyulur. Bir çay bardağı pirinç eklenir ve yumuşayana kadar haşlanması için beklenir.
Yoğurdun kesilmemesi için tencereye koyulan sudan bir - iki kepçe alınıp yoğurtlu karışıma dökülür ve karıştırılır. Bu biçimde yoğurt inceltilir ve ısınmış olur.
Daha sonrasında yoğurtlu karışım tencereye dökülür. O sırada devamlı karıştırılır ve kaynayana kadar pişirilir. Kaynamaya başlayınca tuzu eklenir. Pirinçler şişene kadar kaynatılmaya devam edilir ve altı kapatılır.
Servis yapılmadan hemen önce bir tavada bir yemek kaşığı tereyağı, bir yemek kaşığı sıvıyağ ve bir yemek kaşığı nane hafif yanana kadar pişirilir ve çorbanın üstünde gezdirilir.
Yoğurt çorbası yapımındaki çok önemli nokta yoğurdun kesilmemesidir. Buzdolabından çıkarılan yoğurt hemen çorbaya eklenirse kesilir. Kasede un ile karıştırıldıktan sonra tenceredeki sudan bir iki kepçe kadar su alınıp yoğurtlu karışıma ilave edilirse yoğurt ılımış olur ve çorbaya eklendiğinde kesmez.
Malzemeler
TuzBir çay bardağı pirinç
Bir yemek kaşığı un
Yedi su bardağı su
Üç yemek kaşığı dolusu yoğurt
Nane Sosu İçin
Bir yemek kaşığı tereyağıBir yemek kaşığı sıvı yağ
Bir yemek kaşığı nane
Salça Sosu İçin
İki yemek kaşığı sıvı yağBir yemek kaşığı salça