Panik atak nasıl geçer?

Katılım
3 yıl 7 ay 12 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Yoğun korku hissi, ölme korkusu, nefes kaybı, göğüs ağrıları, garip karıncalanmalar ve uyuşma hissi ile kendini gösteren panik atak, yaşam kalitesini ciddi halde bozulmasına yol açan hastalıklardan biridir. Panik atağın tedavisinde doktorun kontrolü altında verilen reçeteli ilaçların yanında ek olarak, hayat tarzında yapılacak küçük değişiklikler, panik ataklarının şiddetini ve sıklığını azaltmaya ve atak dönemini yönetmeye yardım edebilir.

Omega 3​

Omega 3 yağ asitleri stres ve anksiyete etkilerini azaltmaya yardım eden oluyor. Omega-3 için somon, uskumru vb. yağlı balıkları tercih edebilir veyahut balık yağı kapsüllerini deneyebilirsiniz.

Beslenme ve kafein tütekimi​

Düzensiz beslenme ve aşırı kafein tüketimi panik ataklarını tetikleyebilir. Kafeinin yanı bir amino asit olan glutamin de tetikleyici maddelerden birdir. Glutamin, kaslara nitrojenin taşınmasından sorumludur. Yani enerji üretimi için gereklidir. Yüksek protein kaynaklarının nerdeyse tamamı glutamin içeriir. Yemek günlüğü tutmak, hangi yiyeceklerin atakları tetiklediğini belirlemek açısından son derece etkili yöntemdir.

Magnezyum​

Araştırmacılar, magnezyumun yoğun korku veyahut kaygı ataklarına neden olan travmatik stresin etkilerini azaltmak için etkili olduğunu gösteriyor. Lakin bir magnezyum desteği almadan önce doktor kontrolü ve magnezyum eksikliği için kan testi gerekiyor.



Egzersiz​

Düzenli egzersiz stres hormonlarını azaltır. Her gün yapılacak düzenli yürüyüşler, salgılanan serotonin hormonu ile kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olmaktadır.

Panik atak neden olur?​

Korku bütün canlılar için doğal tepkidir. Canlıyı, kaçma veyahut savunma gibi, hayatta kalmaya yönelik davranışlardan birine yönlendirir. Lakin panik atakta, korkuya neden olacak fiziki bir saldırı durumu yoktur. Beyin değişik koşulları bir tehdit olarak algılar ve aşırı korku, kaygı vb duygularla bir tür alarm vermeye başlar.

Gevşeme teknikleri​

Masaj, yoga, reiki, meditasyon gibi ruhu ve bedeni rahatlatan aktiviteler kronik anksiyete sorunlarıyla mücadele etmekte yardım edebilir. Bu uygulamaların tamamı kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan serotonin hormon düzeylerini yükseltmeye ve stresi önlemeye yardımcı olmaktadır.

Nefes egzersizleri​

Ataklar sırasında kendinizi sakinleştirmek zor olabilir. Lakin düzenli nefes egzersizleri ile ataklar sırasında kendinizi nasıl sakinleştireceğinizi öğrenebilirsiniz. Nefese konsantre olmak ve yaşanılan duygu dalgalanmalarının geçici olduğunu düşünmek, atak sürecini yönetmenizi sağlayabilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt