Pambik Poğaça Tarifi'nin Malzemeleri
- 1 yumurta
- 2 su bardağı ısıtılmış süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Alabildiği kadar unu (çok sert olmayacak biraz ele yapışan bir hamur olacak. )
- Lor peyniri
- Kırmızı biber
- Maydanoz
- Yumurta sarısı
Derin bir yoğurma kabının içine maya alınır. Süt ısıtılıp mayanın üzerine dökülür. Maya eriyene kadar karıştırılır. Daha sonra yumurta, sıvı yağ, şeker ve tuz eklenir karıştırılır. En son un eklenip hamur yoğurulur. Hamurun ağzı kapatılıp 10 dk dinlenmeye bırakılır. Hamur dinlendikten sonra bir kabın içerine sıvı yağ alınır. Elimizi biraz sıvı yağa bulayıp hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz. Bu parçalar kabımıza aldığımız sıvı yağla orta büyüklükte açılıp sarılır. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizilir. Tepsinin üzeri streç filmle kapatılıp 1 saat dinlenmeye bırakılır. Dinlenme sonrası Yumurta sarısı sürülüp üzerine çörek otu susam atılıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir. AFİYET OLSUN.
Buyrun pambik poğaça size özel ?