Hellimli Poğaça Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,923
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
1665357342489.jpg

Malzemeler
150 gr rendelenmiş hellim peyniri
125 gr yumuşamış tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta (bir sarı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un (kontrollü koyun)
Yarım demet dereotu
Çörek otu


Hellimli Poğaça Yapılışı​

Oda sıcaklığındaki tüm malzemeler yoğrulur. Kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır.
10 dk. Buzdolabinda dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparilip ,şekil verilirek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Yumurta sarısı sürülüp , çörekotu serpilir.
180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
Afiyet olsun!
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt