- Katılım
- 2 yıl 9 ay 3 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
ANDIZ PEKMEZİNİN FAYDALARI
· Canan Karatay'ın da kan takviyesi olarak betimlediği andız pekmezi, kan içindeki demir sayımını artırabiliyor. Ayrıca yüzyıllardır kan değerlerini artırmak için ek takviye olarak öneriliyor. Nitekim kanda azalan kan yapıcı hücreleri artırmanın en yararlı yolu, demir eksikliğini ortadan kaldırmak olarak biliniyor. Bu noktada da andız pekmezi devreye girebiliyor.
· Bağırsakların enzimleme işlemini geliştirebilen andız pekmezi, vitaminlerin daha orijinal vücuda yayılmasını sağlayabiliyor. Böylece vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller kaybolmadan vücuda işlenebiliyor.
· Canan Karatay'ın da önerdiği andız pekmezinin en büyük faydalarından biri, karaciğerdeki toksinlenmeyi azaltabilmesi ve hücrelerin yapısını koruyarak vücutta ödem oluşumunu önleyebilmesi olarak ön plana çıkabiliyor. Nitekim karaciğerin fonksiyonel değerini artırabiliyor.
· Vücudun bağışıklık sistemini virüs ve bakterilere karşı kuvvetlendirerek ihtiyaç olan proteini karşılayabiliyor.
· Sahurda tüketilen söz konusu pekmez, oruç sürecinde kan değerlerinin düşmesini önleyebiliyor. Ayrıca damarlardaki kan yapısının akışını normalleştirebiliyor. Öte yandan uzun süre tokluk hissi sağlayabiliyor.
· Canan Karatay'ın da kan takviyesi olarak betimlediği andız pekmezi, kan içindeki demir sayımını artırabiliyor. Ayrıca yüzyıllardır kan değerlerini artırmak için ek takviye olarak öneriliyor. Nitekim kanda azalan kan yapıcı hücreleri artırmanın en yararlı yolu, demir eksikliğini ortadan kaldırmak olarak biliniyor. Bu noktada da andız pekmezi devreye girebiliyor.
· Bağırsakların enzimleme işlemini geliştirebilen andız pekmezi, vitaminlerin daha orijinal vücuda yayılmasını sağlayabiliyor. Böylece vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller kaybolmadan vücuda işlenebiliyor.
· Canan Karatay'ın da önerdiği andız pekmezinin en büyük faydalarından biri, karaciğerdeki toksinlenmeyi azaltabilmesi ve hücrelerin yapısını koruyarak vücutta ödem oluşumunu önleyebilmesi olarak ön plana çıkabiliyor. Nitekim karaciğerin fonksiyonel değerini artırabiliyor.
· Vücudun bağışıklık sistemini virüs ve bakterilere karşı kuvvetlendirerek ihtiyaç olan proteini karşılayabiliyor.
· Sahurda tüketilen söz konusu pekmez, oruç sürecinde kan değerlerinin düşmesini önleyebiliyor. Ayrıca damarlardaki kan yapısının akışını normalleştirebiliyor. Öte yandan uzun süre tokluk hissi sağlayabiliyor.