Nişastalı kurabiye nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 7 ay 15 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Lezzetli, mis kokulu kurabiyelerle dolu bir kavanoza kimse karşı koyamaz! Ağızda dağılan ve uzun zaman bayatlamadan saklanabilen bu lezzetli tarifi 40 dakikada hazırlayabilirsiniz. Nişastalı kurabiyeyi açağıdaki malzemelere ek olarak çikolata parçaları, fındık, badem, kuru meyveler gibi damak tadınıza münasip malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

Fırını önceleri 180 dereceye ayarlayın.

Mısır nişastası hariç diğer kuru malzemeleri elekten geçirin

Ortasını açıp oda sıcaklığındaki tereyağını ve 2 adet yumurtayı ekleyin.

Mısır nişastasından az az ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın.

Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yoğurduğunuz hamurun üstüne nemli bez koyup dinlenmesi için on dk kadar bekletin.

Daha sonrasında hamuru elinizle uzunca bir silindir durumuna getirin.

Keskin bir bıçak ile eşit büyüklükte takriben 1 cm kalınlığında dilimler durumunda kesin.

Yağlanmış sığ bir fırın kabının zeminine yağlı kağıt serin

Kestiğiniz hamurları, şekillerini bozmamaya dikkat göstererek tepsiye dizin

İsteğinize göre her bir dilimin üstüne birer adet fındık veyahut badem batırın.

Takriben yirmi dk kadar,180 derece fırında pişirin.

Fırından çıkarttığınız kurabiyeler soğuyunca üstüne pudra şekeri serperek servis yapın.

Nişastalı Kurabiye Tarifi​

1+1/2 su bardağı pudra şekeri

1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi veyahut toz vanilya

2 adet büyük boy yumurta

1 paket tereyağı ( 250 gram)

1 paket kabartma zoru

1 su bardağı genel amacı ile un

Alabildiği kadar mısır nişastası
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt