Tırtıl Kurabiye Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 15 gün
Mesajlar
17,916
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Tirtil-Kurabiye-Tarifi.jpg

Gerekli Malzemeler


  • Yarım paket margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış – 125 gr)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • Alabildiği kadar un (yaklaşık 3 su bardağı + 1/5 su bardağı)

Hazırlanışı

Kurabiye hamuru için ilk olarak un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabı içine alın. Elinizle güzelce karıştırın. Karışan malzemelerin üzerine azar azar unu ekleyin. Ele yapışmayan, yumuşak bir kurabiye hamuru elde edene kadar un eklemesine devam edin. Kıvam alan kurabiye hamurunu tırtıl kurabiye kalıbı ile şekillendirin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine kurabiye hamurlarını belirli aralıklar ile sıkıp yerleştirin. Kurabiyelerin şekillerini isterseniz uzunlamasına yapabilir, isterseniz uçlarını yuvarlayıp simit şekli verebilirsiniz. Hamurun tamamını tepsiye yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında rengi hafif pembeleşene kadar pişirin. Kurabiyeler piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Hazırladığınız pastane usulü tırtıl kurabiye tarifine değişiklik katmak için farklı soslar kullanabilirsiniz. Çikolata sosu ya da meyve sosu ile kurabiyelerinize lezzet katabilirsiniz. Kurabiyeler pişip soğuduktan sonra uç kısımlarını çikolata sosu ya da meyve sosuna batırabilirsiniz. Bu şekilde bırakabilir ya da daha da lezzet vermek için hindistan cevizi, çikolata rendesi ya da minik pasta süslerine bulayabilirsiniz. Tırtıl kurabiyeyi kakaolu hazırlamak için aynı malzemelere biraz kakao ekleyebilirsiniz. Tadı eğer az gelirse biraz daha şeker ekleyip kurabiyelerinize tat verebilirsiniz. Tırtıl kurabiye uzun süre bayatlamadan saklanabilir. Kavanoz ya da ağzı kapalı kaplarda kurabiyelerinizi saklayabilir, aniden gelen misafirlerinize çay, kahve yanında ikram edebilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt