Napolyon Tatlısı Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 9 gün
Mesajlar
18,002
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,200
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 5467
Yapımı için malzemeler

5 yaprak milföy
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1,5 çay bardağı toz şeker
Dilerseniz çilek dilimleri

Servis için:

Pudra şekeri

Üzerine;

Pudra şekeri
50 gram badem

Napolyon Tatlısı Tarifi Nasıl yapılır?

Tatlının kreması için un, mısır nişastası, şeker, yumurta sarısı ve sütü sos tenceresine alın.

Sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

Kaynamaya başladığında ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Bu esnada milföy hamurlarını her biri 8 kare olacak şekilde kesin.

Bir tepsiye pişirme kağıdı serip milföy hamurlarını üzerine yerleştirin.

Fırını 180 derecede ısıtıp tepsiyi fırına verin.

Hamurları kabarıp üstleri hafifçe kızarana kadar fırınlayın.

Ardından çıkarıp soğumasını bekleyin.

Soğuyan milföylerden 20 tanesinin üzerine hazırladığınız kremayı sürün ve dilerseniz çilek dilimleri yerleştirin.

Üzerini yine kalan milföy hamurlarıyla kapatın.

Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri ve badem serpin. Afiyet olsun…
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt