Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Mide Üşütmesi Belirtileri ve Tedavisi

Katılım
2 yıl 9 ay 4 gün
Mesajlar
18,707
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,357
Cinsiyet
bPg20e
Mide-Usutmesi-Belirtileri-ve-Tedavisi.jpg

Mide Üşütmesi Belirtileri​


Bağırsak üşütmesi kişiden kişiye değişik belirtiler göstermektedir. Genel olarak şu belirtiler hastalarda var olmaktadır.

  • Karında şişkinlik, ara ara geğirme ya da gaz sorunu
  • Karın ağrısı ve zaman zaman karın krampları
  • Midede yanma hissi ve kusma durumu
  • Baş ağrısı ve baş dönmesi
  • Halsizlik, bitkinlik
  • İshal
  • Yorgunluk, ateş, boğaz ağrısı, baş ağrısı, öksürük gibi gribe benzer sorunlar
Yukarıdaki belirtiler bir ya da bir kaçı hastalarda görülebilir. Semptomların süresi genelde 24 ila 48 saat arasında değişir. Ancak çok şiddetli semptomlarda 10 güne kadar süresinde uzama olmaktadır.


Hastalığın Nedenleri​


Bağırsak ya da mide üşütmesi farklı sebepler ile ortaya çıkabilir. Genel olarak aç karnına soğuk ya da buzlu içecek ve yiyecekler tüketmekten kaynaklanmaktadır Bunun dışında soğuk havalarda ince giyinmek ve ayakların soğuk alması da hastalığa neden olabilir. Bazı durumlarda ise sıcak ve soğuk besinlerin ard arda alınması mide ya da bağırsaklarda üşütmeye sebep olabilir.

Mide Üşütmesi Tedavisi​

Bağırsak üşütmesi idrar, dışkı ya da kan testi ile teşhis edilmektedir. Teşhisten sonra hastaların tedavisi başlamaktadır. Mide üşütmesi tedavisi için ilk olarak nedenlere bakmak gerekir. Eğer üşütme bakterilerden kaynaklanıyorsa doktor antibiyotik tedavisi vermektedir. Bazı durumlarda antibiyotiklere ek olarak parasetamol içerikli ilaçlar da verilmektedir.


Bağırsak üşütmesi virüslerden kaynaklı ise doktor her hangi bir ilaç vermeden tedavi önerebilir. Bu durumda hastanın bol bol dinlenmesi, sıvı tüketmesi gerekir. Beklenmeyen bir etki olduğunda yeniden doktora başvurması yeterlidir.
 
24,451Konular
87,827Mesajlar
1,162Kullanıcılar
denzeLSon üye
Üst Alt