- Katılım
- 4 yıl 1 ay 26 gün
- Mesajlar
- 5,542
- Tepkime puanı
- 1,102
- Yaş
- 28
- Konum
- İzmir/35
- Memleket
- İzmir
- Meslek
- Grafiker
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Olgunlaşan ve hasat edilen menengiç meyveleri büyük bir zahmetle toplanır, temizlenir ve güneşte bir kaç gün kurumaya bırakılır. Kahve yapmak için uygun kuruluğa gelen çedeneler hafifçe kavrulur. Kavrulan çedeneler macun kıvamına getirilmek için ayrı bir yerde ezilir veya daha kolay haliyle kıyma makinesine benzer menengiç çekme - öğütme makinesinden geçirilir.
Bu kahve, sanıldığı gibi toz halinde değildir. Ezilme veya parçalama işleminden geçtikten sonra; yağlı, koyu kahve renginde macunsu bir kıvam alır. Elde edilen macunsu kahve, cam kavanozlara doldurularak buz dolabında veya 15 dereceyi geçmeyen serin bir yerde muhafaza edilir. Bu şekilde hazırlanan menengiç kahvesi, en doğal ve sağlıklı olanıdır. Eğer sizlerde menengiç kahvesinin tadına bakmak istiyorsanız, doğal olarak üretilen ve cam kavanozlarda satılan ürünlerden satın almalısınız.
Günümüzde menengiç kahvesi, bazı zincir marketlerde ve alışveriş sitelerinde de satılmaktadır. Ancak bu satılanlar; "hazır sütlü menengiç kahvesi" adıyla ambalajlarda satılırlar. Süt tozu ile hazırlanan bu kahveler, doğal olarak hazırlanan ve kavanozlarda satılanların lezzet ve aromasını vermezler.
Kuruyemişçilerden veya marketlerden yeterli miktarda menengiç meyvesi alın ve bu meyveleri bir tavaya dökerek ocakta biraz kavurun. Kavrulan çedeneleri sıvı bir kıvam alana dek robottan geçirin ve kavanoza doldurarak soğuk ve serin bir yerde muhafaza edin. Evet kahvemizin ana malzemesini evde kendimiz hazırladık şimdi de tarifine geçelim...
İşte Ev Yapımı Menengiç Kahvesi Tarifi...
◦ 2 çay kaşığı menengiç kahvesi macunu
◦ 2 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
◌ İçine menengiç kahvesi macunu ve şekeri ekleyin.
◌ Orta ateşten biraz kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak pişirin.
◌ Pişen kahveyi fincanınıza dökün.
◌ Yanına isteğe göre; bitter çikolata veya çifte kavrulmuş lokum koyarak servis yapın.
Püf Noktası:
Bazı kavanozlarda kavanozu ilk açtığınızda üstte sıvı ve yağlı kısım görülebilir. Alt kısımda ise tortulu ve asıl lezzeti veren kısım bulunur. Bu durum genelde kavanozun raflarda uzun süre beklemesinden kaynaklanır ve normaldir. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız altlı üstlü karıştırın ve öyle kullanın. Böylece tüm aroması yayılacaktır.
Bu kahvenin kalorisi ise;
⦿ 1 tatlı kaşığı (5 gr) : 30 kcal
⦿ 1 Fincan (Normal) Sade Menengiç Kahvesi: 75 kcal
⦿ 100 gramında ise yaklaşık: 594 kcal vardır.
Bu kahve, sanıldığı gibi toz halinde değildir. Ezilme veya parçalama işleminden geçtikten sonra; yağlı, koyu kahve renginde macunsu bir kıvam alır. Elde edilen macunsu kahve, cam kavanozlara doldurularak buz dolabında veya 15 dereceyi geçmeyen serin bir yerde muhafaza edilir. Bu şekilde hazırlanan menengiç kahvesi, en doğal ve sağlıklı olanıdır. Eğer sizlerde menengiç kahvesinin tadına bakmak istiyorsanız, doğal olarak üretilen ve cam kavanozlarda satılan ürünlerden satın almalısınız.
Günümüzde menengiç kahvesi, bazı zincir marketlerde ve alışveriş sitelerinde de satılmaktadır. Ancak bu satılanlar; "hazır sütlü menengiç kahvesi" adıyla ambalajlarda satılırlar. Süt tozu ile hazırlanan bu kahveler, doğal olarak hazırlanan ve kavanozlarda satılanların lezzet ve aromasını vermezler.
Menengiç Kahvesi En Doğal Haliyle Nasıl Hazırlanır? - Evde Menengiç Kahvesi Yapımı
İnternetten alışveriş yapmayanlardansanız ve yakınınızda bulunan marketlerde doğal yapım menengiç kahvesini bulamadıysanız, evde kendi kahvenizi üretebilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan şey; çedene(menengiç) meyvesi...Kuruyemişçilerden veya marketlerden yeterli miktarda menengiç meyvesi alın ve bu meyveleri bir tavaya dökerek ocakta biraz kavurun. Kavrulan çedeneleri sıvı bir kıvam alana dek robottan geçirin ve kavanoza doldurarak soğuk ve serin bir yerde muhafaza edin. Evet kahvemizin ana malzemesini evde kendimiz hazırladık şimdi de tarifine geçelim...
İşte Ev Yapımı Menengiç Kahvesi Tarifi...
Evde Menengiç Kahvesi Nasıl Yapılır?
Menengiç Kahvesi için Gerekli Malzemeler (2 Kişilik)
◦ 2 kahve fincanı süt◦ 2 çay kaşığı menengiç kahvesi macunu
◦ 2 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
Menengiç Kahvesi Yapılışı - Menengiç Kahvesi Hazırlanışı
◌ Sütlü kahve hazırlar gibi, öncelikle sütü cezveye alın.◌ İçine menengiç kahvesi macunu ve şekeri ekleyin.
◌ Orta ateşten biraz kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak pişirin.
◌ Pişen kahveyi fincanınıza dökün.
◌ Yanına isteğe göre; bitter çikolata veya çifte kavrulmuş lokum koyarak servis yapın.
Püf Noktası:
Bazı kavanozlarda kavanozu ilk açtığınızda üstte sıvı ve yağlı kısım görülebilir. Alt kısımda ise tortulu ve asıl lezzeti veren kısım bulunur. Bu durum genelde kavanozun raflarda uzun süre beklemesinden kaynaklanır ve normaldir. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız altlı üstlü karıştırın ve öyle kullanın. Böylece tüm aroması yayılacaktır.
Menengiç Kahvesi Kalorisi - Menengiç Kahvesi Kaç Kalori
Menengiç kahvesi, ülkemizde Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetişen yabani Antep fıstıklarının öğütülmesi veya makineden geçirilmesiyle elde edilen bir kahvedir.Bu kahvenin kalorisi ise;
⦿ 1 tatlı kaşığı (5 gr) : 30 kcal
⦿ 1 Fincan (Normal) Sade Menengiç Kahvesi: 75 kcal
⦿ 100 gramında ise yaklaşık: 594 kcal vardır.