- Katılım
- 4 yıl 1 ay 28 gün
- Mesajlar
- 5,542
- Tepkime puanı
- 1,102
- Yaş
- 28
- Konum
- İzmir/35
- Memleket
- İzmir
- Meslek
- Grafiker
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Menemeni, yazın mevsim sebzeleriyle yapılanı makbul olsa da kışın konservelerle hazırlamak da mümkün. Bu stabil ve doyurucu yemeğin nasıl yapıldığını, lezzetli olması için menemen yaparken nelere dikkat göstermek gerektiğini bilmiyorsanız aşağıdaki tarife göz atabilirsiniz.
Konserveden değil de taze sebzelerden menemen yapacaksanız aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:
Eğer mevsim kışsa ve elinizde menemen konservesi var ise bu menemeni pişirirken kullanılacak yağ miktarına dikkat göstermek gerekmektedir. Taze sebzelerle yapılan menemen için 2 yemek kaşığı sıvı yağ veyahut 1 yemek kaşığı tereyağı kullanılıyorsa konservede bunun 2 katını kullanmak doğru olabilecektir. Aksi halde konservenin kokusu ve tadı kalıyor ve bu da lezzetin bozulmasına neden oluyor.
Yapılışı
Lezzeti birazcık daha değiştirmek ister iseniz kaşar, sucuk, kıyma değişik malzemelerle de menemeninizi pişirebilirsiniz.
Her şeyden önce soğan ince ince doğranır. Sıvı yağ (veya tereyağı) konan tencereye soğanlar eklenmektedir ve bu arada soğanlar pembeleşene kadar biberler de ince ince doğranır. Soğanlar pembeleştikten sonra biberler de tencereye eklenmektedir. Biberlerin sonrasında domatesler de küp küp doğranır ve tencereye eklenmektedir. Domatesler ekledikten sonra tenceredekiler karıştırılır ve tuz da katılmak suretiyle tencerenin kapağı kapatılır. Bu safhada ocağın ateşini biraz kısmak yararlı olacaktır. Domatesler tam olarak öldükten sonra yumurtalar kırılır. İsteğe göre yumurta bütünüyle malzemeyle karıştırılabilir veya dağıtılmadan pişmeleri sağlanabilir. Yumurtalar pişince ise en son baharat katılabilir; bunu yapmak için isteğinize göre pul biber, karabiber gibi baharatları kullanabilirsiniz.
Konserveden değil de taze sebzelerden menemen yapacaksanız aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:
Eğer mevsim kışsa ve elinizde menemen konservesi var ise bu menemeni pişirirken kullanılacak yağ miktarına dikkat göstermek gerekmektedir. Taze sebzelerle yapılan menemen için 2 yemek kaşığı sıvı yağ veyahut 1 yemek kaşığı tereyağı kullanılıyorsa konservede bunun 2 katını kullanmak doğru olabilecektir. Aksi halde konservenin kokusu ve tadı kalıyor ve bu da lezzetin bozulmasına neden oluyor.
Yapılışı
Lezzeti birazcık daha değiştirmek ister iseniz kaşar, sucuk, kıyma değişik malzemelerle de menemeninizi pişirebilirsiniz.
Her şeyden önce soğan ince ince doğranır. Sıvı yağ (veya tereyağı) konan tencereye soğanlar eklenmektedir ve bu arada soğanlar pembeleşene kadar biberler de ince ince doğranır. Soğanlar pembeleştikten sonra biberler de tencereye eklenmektedir. Biberlerin sonrasında domatesler de küp küp doğranır ve tencereye eklenmektedir. Domatesler ekledikten sonra tenceredekiler karıştırılır ve tuz da katılmak suretiyle tencerenin kapağı kapatılır. Bu safhada ocağın ateşini biraz kısmak yararlı olacaktır. Domatesler tam olarak öldükten sonra yumurtalar kırılır. İsteğe göre yumurta bütünüyle malzemeyle karıştırılabilir veya dağıtılmadan pişmeleri sağlanabilir. Yumurtalar pişince ise en son baharat katılabilir; bunu yapmak için isteğinize göre pul biber, karabiber gibi baharatları kullanabilirsiniz.