Lorlu kek nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 7 ay 12 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Mutfağı saran güzel kokusu ve kabarmış kıvamıyla lorlu kek, bir kekte aranan özelliklerin başında gelir. Diğer keklerden hayli değişik tarif olan lorlu kek, stabil ve lezzetlidir. Değişik aromasıyla sevilerek tüketilebilecek keklerdendir.

Lorlu Kek İçin Gerekli Malzemeler​

Hazırlanışı​

Lorlu keki hazırlamak için ilk başta derin bir kabın içine yumurta ve şeker alınır. Karışım beyaz renk alana kadar mikser ile güzelce çırpılır. Mikserin ayarı önce düşük devirde daha sonrasında yüksek devirde olmalıdır. Şeker ve yumurta karışımının çırpılması esnasında şeker tümüyle erimelidir.

Çırpılan yumurta ile şeker karışımına sıvı yağ da eklenmek suretiyle çırpılmaya devam edilir. Daha sonrasında üstüne tuzsuz lor peyniri eklenir. Karışım çırpılmaya devam edilir. Sonra sırası ile un, reçel veya portakal kabuğu rendesi, vanilya, karbonat eklenmektedir. Karışım akıcı bir kıvam alana kadar karıştırılır. Lorlu kekin hazırlık safhasında üstüne un ilave edildikten sonra mikser ile çırpılmamalıdır. Kaşık yardımı ile dışarıdan içe doğru, tek yöne karıştırılmalıdır. Hamur kabartma tozu en son eklenmeli ve son kez kek hamuru karıştırılmalıdır.

Kullanılacak olan kek kalıbı her yeri eşit olacak biçimde yağlanır. Lorlu kek için tek kişilik servis yapmaya münasip tek kullanımlık kağıt kalıplar da tercih edilir. Akışkan kıvamdaki kek hamuru yağlanan kek kalıbına yerleştirilir. Öncesinde ısıtılan 180 derece fırında takriben 40-45 dakika kadar pişirilir. Kekin pişme süresi her fırının özelliğine göre değişkenlik gösterebileceği için aralıklar ile kürdan yardımıyla kontrol edilmelidir.



Pişen kek fırından çıkartılır ve soğuyana kadar bekletilir. Soğuyan lorlu kek, kalıptan çıkartılır ve dilimlenerek servis edilir. Portakal reçeli kekin yanında sunulabilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt