Lokanta Usulü Tas Kebabı Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,928
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
tas-kebabi.jpg

Malzemeleri:

1 kilogram dana kuşbaşı,

1 yemek kaşığı sıvı yağ,

2 yemek kaşığı tereyağı,

1 adet kurusoğan,

1 tatlı kaşığı domates salçası,


1 adet domates,

3 adet orta boy patates,

Tuz,

Karabiber,

Patatesleri kızartmak için sıvı yağ.

Yapılışı:

Etleri tereyağı ve sıvıyağda yüksek ateşte birkaç kez çevirin. Etler suyunu salınca ocağın altını kısın. Tencerenizin kapağını kapatın. Suyunu çekince yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. 5 dakika kadar kavurun.
Daha sonra kabuklarını soyduğunuz ufak ufak doğradığınız domatesleri ilave edin ve salçayı ekleyin. 2 su bardağı da kaynar su ekleyin. Kısık ateşte kıvam alana dek pişirin. Az miktar su kaldığında tuz ve karabiberle yemeği tatlandırıp ocaktan alın.
Patatesleri iri küpler halinde doğrayıp kızgın yağda kızartın ve etler ile birlikte servis edin
Afiyet olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 8 gün
Mesajlar
25,269
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Çok lezzetli görünüyor yağsız et severim ..
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt