Lokanta Usulü Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 400gramkuşbaşı dana eti
- 2adetkapya biber(iri doğranmış)
- 2adetyeşil biber(iri doğranmış)
- 1adetsoğan(iri doğranmış)
- 2adetdomates(domates salçası da olabilir)
- 1yemek kaşığıbiber salçası
- 3yemek kaşığısıvı yağ
- 1yemek kaşığıtereyağı
- 2çay kaşığıtuz
- 1/2çay kaşığıkarabiber
- 1tatlı kaşığıpul biber
- 1tatlı kaşığıkekik
- 1/2çay kaşığıkimyon
Üzeri İçin.
- 1tutamkıyılmış maydanoz
Lokanta Usulü Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavaya soğanları ekleyin ve kavurmaya başlayın.
- Üzerine biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Etleri de koyun ve karıştırmaya devam edin.
- Üzerine domatesleri ekleyin. Tuzunu, karabiberini, kimyonunu, kekiği ve pul biberi ekleyin.
- Domatesler suyunu salana kadar yüksek ateşte tutun.
- Ardından kısık ateşte demlenene kadar pişirin.
- Afiyet olsun!