MALZEMELER
- 9 yaprak lazanya
- 1 kg ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı tere yağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 3, 5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
Lazanya Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tavaya sıvı yağı alın. Isınınca küp küp yemeklik doğradığınız soğanları içine atıp yumuşayıp pembeleşinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun.
- Ispanakları yıkayıp ayıklayın. İnce ince doğrayın. Soğanların içine ilave edip güzelce karıştırın. İyice pişince tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocağın altını kapatın.
- Bu sırada ayrı bir kap içinde beşamel sosu hazırlamaya başlayın. Bunun için tere yağı ile sıvı yağı tencereye alın. Tere yağı eriyince unun ekleyin. Unun rengi değişinceye kadar kavurun. Sonrasında azar azar sütü ilave edip koyu kıvam alıncaya kadar sosu pişirin. Son olarak tuz ilave edip ocağın altını kapatın.
- Beşamel sos ile ıspanakları birleştirip güzelce karıştırın.
- Fırın kabını yağlayın. Yan yana 3 adet lazanya yaprağını dizin. Üzerine beşamelli ıspanaklı sostan gezdirip rendelenmiş kaşar peynirin üçte bir kısmını serpiştirin. Sonra diğer 3 adet lazanyayı yan yana olacak şekilde sosun üzerine dizip kaşar peynirinin üçte birini serpiştirin ve sosun üçte birini dökün. Son olarak 3 yaprak lazanyayı dizip en üste kalan sosu dökün ve kaşar peynirini serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp 6 – 7 dakika dinlendirip dilimleyin. Dilerseniz fırından çıktıktan sonra da üzerine bir miktar kaşar serpiştirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…