Mutfak, evde en çok zaman geçirilen odalarından biridir. Yemek hazırlama, kahve içme, oturup sohbet etme gibi imkanlar sağlayan mutfaklarda, dekorasyona ve kullanılacak ürünlere dikkat etmek gerekir. Mutfağın vazgeçilmez eşyalarından biri de halıdır. Ancak evin diğer odalarına göre mutfak halısı seçiminde farklı noktalara dikkat etmeniz gerekebilir. Çünkü halının şık olmasının yanı sıra, kullanışlı olması da gerekir. İşte, mutfak halısı seçerken dikkat edilecek noktalar:
- Kaydırmaz halı tercih edilmeli.
- Leke tutmayan modeller seçilmeli.
- Desenli modelleri tercih edebilirsiniz.
- Dar alanlarda vintage halıları tercih edebilirsiniz. Eski motifler, lekeleri gizler.
- Mutfağınız sade tonlarda dizayn edildiyse, büyük çiçek desenli halıları tercih edebilirsiniz.
- Mutfağın şık görülmesi için, pastel tonlarında küçük desenli halılar idealdir.
- Mutfağınızda siyah veya beyaz renkler hakimse, mutfak halısında tercihinizi canlı renklerden yana kullanabilirsiniz.
- Zemin rengine dikkat!
Mutfak Halısı Nasıl Temizlenir?
Ne kadar dikkat etseniz de, bazen mutfak halınızda bazı lekelerin kaldığını görebilirsiniz. Böyle durumlarda halının ömrünü uzatmak için, uygulayabileceğiniz yöntemler şu şekildedir;- Halıdaki yemek lekeleri küçükse, lekenin üzerine karbonat döküp bekletin. Ardından nemli bezle silin.
- Halıda yağ lekesi varsa, yağ lekesinin üzerine tuz dökün ve bekletin. Ardından deterjanlı bezle temizleyin.
- Genel halı temizliği için, yumuşatıcı ve çamaşır deterjanını ılık suda karıştırın. Sünger yardımıyla halıdaki lekeleri temizleyin.
- Halının nemini almak ve tozlardan arınmasını sağlamak için, haftada en az bir kez süpürün. Ayda en az bir kez havalandırın.