Kuzu Etli Fette Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 7 gün
Mesajlar
17,997
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,199
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 10304

Kuzu Etli Fette Tarifi Malzemeleri​

KUZU ETİ İÇİN​

2 yemek kaşığı
ayçiçek yağı
500 gram (g)
kuzu eti, kuşbaşı doğranmış
1 paket
Knorr Kekikli ve Sarımsaklı Et Çeşnisi

ANA MALZEMELER​

3 adet
patates, yuvarlak dilimlenmiş
4 su bardağı
haşlanmış nohut
2 su bardağı
çırpılmış yoğurt
2 diş
sarımsak
1/4 su bardağı
ayçiçeği yağı

SERVİS İÇİN​

5-6 dal
taze soğan, iri kıyılmış
5-6 dal
maydanoz, iri kıyılmış
5-6 dal
nane, iri kıyılmış

Kuzu Etli Fette Tarifi Nasıl Yapılır?​


1.
Fırını 200 dereceye ısıtın. Kuzu etlerini yağlı kağıda alıp, ayçiçek yağı ve çeşni ile karıştırın. 1.5 saat fırınlayın.
2.
Geniş bir tavada ayçiçek yağını ısıtıp, patatesleri ikişer dakika kızartıp havlu kağıda alın.

3.
Aynı yağda nohutları da kızartıp havlu kağıda alın. Patatesleri tabağa ekleyip üzerine yoğurt ekleyin.

4.
Kuzu eti ekleyip taze soğan serpin. Üzerine nohut ekleyip, maydanoz ve nane ile servis edin.
 
Geri
Üst Alt