Ekli dosyayı görüntüle 10304
ayçiçek yağı
500 gram (g)
kuzu eti, kuşbaşı doğranmış
1 paket
Knorr Kekikli ve Sarımsaklı Et Çeşnisi
patates, yuvarlak dilimlenmiş
4 su bardağı
haşlanmış nohut
2 su bardağı
çırpılmış yoğurt
2 diş
sarımsak
1/4 su bardağı
ayçiçeği yağı
taze soğan, iri kıyılmış
5-6 dal
maydanoz, iri kıyılmış
5-6 dal
nane, iri kıyılmış
1.
Fırını 200 dereceye ısıtın. Kuzu etlerini yağlı kağıda alıp, ayçiçek yağı ve çeşni ile karıştırın. 1.5 saat fırınlayın.
2.
Geniş bir tavada ayçiçek yağını ısıtıp, patatesleri ikişer dakika kızartıp havlu kağıda alın.
3.
Aynı yağda nohutları da kızartıp havlu kağıda alın. Patatesleri tabağa ekleyip üzerine yoğurt ekleyin.
4.
Kuzu eti ekleyip taze soğan serpin. Üzerine nohut ekleyip, maydanoz ve nane ile servis edin.
Kuzu Etli Fette Tarifi Malzemeleri
KUZU ETİ İÇİN
2 yemek kaşığıayçiçek yağı
500 gram (g)
kuzu eti, kuşbaşı doğranmış
1 paket
Knorr Kekikli ve Sarımsaklı Et Çeşnisi
ANA MALZEMELER
3 adetpatates, yuvarlak dilimlenmiş
4 su bardağı
haşlanmış nohut
2 su bardağı
çırpılmış yoğurt
2 diş
sarımsak
1/4 su bardağı
ayçiçeği yağı
SERVİS İÇİN
5-6 daltaze soğan, iri kıyılmış
5-6 dal
maydanoz, iri kıyılmış
5-6 dal
nane, iri kıyılmış
Kuzu Etli Fette Tarifi Nasıl Yapılır?
1.
Fırını 200 dereceye ısıtın. Kuzu etlerini yağlı kağıda alıp, ayçiçek yağı ve çeşni ile karıştırın. 1.5 saat fırınlayın.
2.
Geniş bir tavada ayçiçek yağını ısıtıp, patatesleri ikişer dakika kızartıp havlu kağıda alın.
3.
Aynı yağda nohutları da kızartıp havlu kağıda alın. Patatesleri tabağa ekleyip üzerine yoğurt ekleyin.
4.
Kuzu eti ekleyip taze soğan serpin. Üzerine nohut ekleyip, maydanoz ve nane ile servis edin.