Kuru öksürüğü kesen bitkisel çaylar, şuruplar ve doğal karışımlar!

Katılım
2 yıl 2 ay 19 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
3536827_be8ee3fb9248a91f9fd58fd8cdfe5a6b_640x640.jpg

TAZE VEYA KURU AYVA YAPRAĞI

Ayva meyvesi ve yaprakları uzun yıllardan beri öksürüğe iyi gelir. İçerisindeki bileşenler boğaz yolu enfeksiyonlarına karşı etkilidir ve boğazı yumuşatır. Ayva bitkisinin çiçek ve yaprak kısımları demleyerek içebilirsiniz. Kuru ayva yapraklarını 10-15 dakika, taze ayva yapraklarını ise 3-5 dakika demledikten sonra günde 2-3 fincan kadar tüketebilirsiniz.

AYVA, BAL VE IHLAMUR

Bu karışımdan elde edilen çay, kuru öksürük gibi inatçı geçmeyen hastalıklara iyi gelerek boğazı yumuşatır. Günde 2-3 fincan Ayva, Bal ve Ihlamuru karıştırarak içebilirsiniz.

ZENCEFİL, BAL VE KARANFİL

Karanfilin içerisindeki bileşenler, ağız, burun ve boğaz yolu iltihaplarında, antiseptik ve ağrı hissini azaltıcı etkiye sahiptir. Zencefilin içerisinde bulunan bileşenler ise iltihap giderici etkiye sahiptir. 1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı kadar toz zencefil ve 1 çay kaşığı kadar karanfil ile bu karışımı tüketebilirsiniz. İsterseniz içerisine limon ilave ederek günde 1-2 tatlı kaşığı tüketebilirsiniz.

KOZALAK ŞURUBU

Pek bilinmeyen kozalak şurubu aktarlarda satılıyor. Doğal kozalaktan yapılan şurup içerisinde herhangi bir katkı maddesi içermiyor. Gece geçmeyen inatçı kuru öksürüğe oldukça etki eden kozalak şurubunu, günde 2 kaşık olarak tüketebilirsiniz.
 
Geri
Üst Alt