Kuru kayısılı pasta tarifi
[
Kuru kayısılı pasta tarifi malzemeler:
Kuru kayısılı pasta tarifi hazırlanışı:
[
Kuru kayısılı pasta tarifi malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı dövülmüş fındık
- 100 gr. margarin
- 4 yemek kaşığı süt
- 2 su bardağı kuru kayısı
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı tarçın
Kuru kayısılı pasta tarifi hazırlanışı:
- Yoğurma kabına un, dövülmüş fındık, margarin, süt ve un koyup bir hamur tutun.
- Hamuru 30 dakika dinlendirin.
- Tencereye ince doğranmış kayısı, rendelenmiş portakal kabuğu ve 1 bardak suyu koyup 15 dakika pişirin.
- Soğuyunca çatalla ezip tarçın ve üzümü ekleyip karıştırın.
- Hamurdan 2 eşit beze yapın.
- Bir bezeyi yuvarlak kelepçeli kalıba koyup hazırladığınız içi hamurun üstüne yayın.
- Diğer bezeyi de kenarlarından bastırarak harcın üstüne koyun.
- Hamurun üstüne 2 yemek kaşığı süt sürüp 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
- Dilimleyip servis yapın.