Malzemeler
- 12 kare milföy
- 1 yumurta akı
İç harcı için
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1.5 su bardağı süt
- 100 gr labne peyniri
- Tuz
Üzeri için
- 200 gr kurutulmuş domates
- Yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kuru Domatesli Ve Kremalı Volovan
Nasıl Yapılır
Milföyleri yuvarlak bir kalıpla kesin. 6 yuvarlak milföyün ortasını daha küçük bir kalıpla keserek çıkarıp halkalar elde edin. Bütün milföylerin üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp üzerlerine halka milföyleri yerleştirin. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Bu arada kremasını hazırlamak için tereyağı ve unu tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak kavurun. Mısır nişastasını ekleyip karıştırın. Sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tuzla tatlandırın. Tencereyi ocaktan alın ve labne peynirini ekleyip hızlı hareketlerle karıştırın. Kremayı oda ısısında soğuyana kadar bekletin. Pişirdiğiniz milföyleri oda ısısında soğutup kremayı içlerine paylaştırın. Kuru domatesleri küçük parçalar şeklinde kesin. Kıyılmış maydanoz ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Karışımı kremanın üzerine paylaştırıp bekletmeden servis yapın.